У Києві два адвокати провернули схеми та привласнили 16 гідротехнічних споруд та 36 га землі вздовж річки Дніпро

У Києві два адвокати провернули схеми та привласнили 16 гідротехнічних споруд та 36 га землі вздовж річки Дніпро

Адвокати заволоділи правами на 16 гідротехнічних споруд вздовж річки Дніпро. Наразі прокуратура завершила розслідування та скерувала до суду обвинувальний акт.

Двох адвокатів звинувачують у заволодінні гідротехнічними спорудами та земельними ділянками у місті Києві та Київській області (ст. 15 ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 190 КК України). Передає Інформатор з посиланням на прокуратуру Києва.

Слідством встановлено, що у червні 2018 року адвокат звернувся до Головного управління Національної поліції у місті Києві з заявою про «знахідку на речі у вигляді майнових прав» на 16 гідротехнічних споруд, розташованих уздовж річки Дніпро, а саме у парку «Наталка», на півострові «Собаче гирло», на острові «Оболонський» та в межах прибережних смуг інших водних об’єктів на території Києва та Київської області.

У подальшому на підставі листа слідчого столичної поліції адвоката визначено зберігачем вказаної «знахідки» та передано йому майнові права на зазначені гідротехнічні споруди, які, в силу закону, повинні перебувати у власності територіальної громади.

Продовжуючи злочинні дії, адвокат уклав з директором підконтрольного товариства (також адвокатом) договір купівлі-продажу майнових прав на вказані об’єкти, тим самим створивши видимість їх придбання на користь підприємства, в якому сам же є засновником.

Загальна площа земельних ділянок, якими заволодів адвокат у такий спосіб, становить понад 36 га. Згідно висновку експерта ринкова вартість земельних ділянок (прав пов’язаних із земельними ділянками) становить понад 400 млн грн.

Наразі на вказані гідротехнічні споруди накладено арешт. Крім того, окружною прокуратурою до суду подано позовні заяви до щодо скасування рішень про державну реєстрацію прав за адвокатом на ці об’єкти.   Слідство відносно інших учасників злочину триває. Викрито протиправні дії прокурорами спільно зі слідчими Подільського УП ГУ НП в м. Києві за матеріалами центрального апарату СБ України.

Всі новини про ДТП та інші порушення законів читайте в розділі— ТРЕШ.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Платон Бережний

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.