У Києві на реставрації Маріїнського палацу підприємець привласнив 1,3 мільйона гривень

У Києві на реставрації Маріїнського палацу підприємець привласнив 1,3 мільйона гривень

У Києві судитимуть підприємця за заволодіння 1,3 мільйони гривень коштів під час реставрації Маріїнського палацу.

Київською міською прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт відносно підприємця за фактами заволодіння державними коштами в особливо великих розмірах та службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України). Передає Інформатор з посиланням на прокуратуру Києва.

Розслідуванням встановлено, що підприємець протягом 2017-2018 років на виконання умов договору здійснював технічний нагляд за проведенням реставраційних робіт офіційної церемоніальної резиденції Президента України - Маріїнського палацу, який перебуває на балансі Державного управління справами.

З метою заволодіння бюджетними коштами він вніс до фінансово-господарських документів неправдиві відомості про залучення до цих робіт осіб, які насправді не мали відповідних повноважень.

Обставини, які стали предметом досудового розслідування, були виявлені Державною аудиторською службою України під час проведення ревізії та підтверджені судовими експертизами. За висновками експертиз державним інтересам підприємцем завдано понад 1,3 млн грн збитків.

Наразі на майно обвинуваченого накладено арешт.

Всі новини про ДТП та інші порушення законів читайте в розділі— ТРЕШ.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Платон Бережний

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.