У Києві під час війни відкрився новий театр – 22 Театр

У Києві під час війни відкрився новий театр – 22 Театр

Група молодих акторів, випускників Ukrainian Film School, згуртувалася та створила 22 Театр. Він складається з 22 молодих професіоналів під кураторством Максима Михайліченка — заслуженого діяча мистецтв України, володаря Київської пекторалі та режисера Театру на Липках.

Про це розповіли Інформатору у 22 Театрі.

“Створення театру на даний час - це наш фронт, це духовний шлях, який би хотілося проходити разом із людьми, - зазначає Максим Михайліченко, - це не просто видовище, це - ліки”.

На його думку, мистецтво - це завжди всупереч, всупереч чомусь. “Зараз у людей багато страху, багато питань, вони не знають, як можна по-іншому? Можна - боятися і чекати, а можна - діяти і створювати. В нинішніх умовах ми просто повинні створювати”, - переконаний режисер.

В театрі поєднані як театральні постановні засоби, так і елементи кіно. Екран з відео – активний учасник перформансів. Це робить 22 Театр експериментальним та імерсивним:  глядач занурюється в дійство з повним ефектом присутності.

Вже незабаром, 26 грудня, 22 Театр покаже постановку за мотивами творів польського драматурга Славоміра Мрожека «Я з’їм тебе на сніданок».

“Це моє соціальне відчуття боргу перед тим, що зараз відбувається, - зізнається Максим Михайліченко. - Коли Мрожек писав свої п’єси, від розглядав саме явища, які відбувалися і що саме приводить до них. Історія циклічна, все повторюється, це наша сучасність, тому дуже корисно про це говорити. Які явища призвели до того, що зараз з нами відбувається? Я хочу, щоб люди думали, я думав, актори думали…”

Що: 22 Театр. Трагікомедія «Я з'їм тебе на сніданок»

Де: Київський академічний театр юного глядача на Липках. Київ, вул. Липська, 15/17

Коли: 26 грудня 2022, 18:00

Придбати квитки

Всі новини про музеї, виставки та події в рубриці — Куди піти в Києві.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Варвара Грекова

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.