Кличко про часткову евакуацію Києва: "Було б добре, якщо кожен міг поїхати в свої будинки у передмісті де є вода, піч"

Кличко про часткову евакуацію Києва: "Було б добре, якщо кожен міг поїхати в свої будинки у передмісті де є вода, піч"

Питання евакуації жителів Києва досі активно обговорюється суспільством. Після перших заяв в медіа, влада його спростувала. Але мер Києва Віталій Кличко 28 листопада підтвердив, що жителям Києва все ж таки варто готуватися до найгіршого сценарію, коли буде передбачувана часткова евакуація.

Про це заявив міський голова Віталій Кличко в інтерв’ю “РБК-Україна”, передає Інформатор.

"Ще раз повторюсь: ми повинні бути готовими до різних сценаріїв, в тому числі і до поганих. На цей випадок у кожного з нас є алгоритм дій навіть у випадку евакуації. Я не виключаю найгірший сценарій. Повної евакуації не буде – можливо, часткова, але це не можна назвати евакуацією. Це тимчасовий переїзд людей окремих категорій у передмістя, туди, де можуть бути сервіси" - розказав Кличко.

За інформацією військових, ворог планує і надалі наносити підступні удари по інфраструктурі країни, щоб залякати українців темрявою і холодом.

"Тому прохання мати вдома запас технічної та питної води, запаси їжі, яку можна приготувати чи споживати без електроенергії, теплий одяг, заряджені ноутбуки та павербанки, закачайте офлайн-карти на свої телефони. І у разі поганого сценарію було б добре, якби кожен мав можливість або поїхати до свого будинку в передмісті, де є вода, піч, або поїхати до своїх знайомих. Але ми робимо все для того, щоб гіршого випадку не сталося", - відмітив мер.

Більше новин про зимові канікули та свята читайте за тегом – Новий рік 2023.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Варвара Грекова

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.