У Києві посадовець на ремонті скверу розтратив більше 700 тисяч гривень: йому повідомили про підозру

У Києві посадовець на ремонті скверу розтратив більше 700 тисяч гривень: йому повідомили про підозру

Посадовець комунального підприємства підробив службову документацію та розтратив понад 700 000 гривень із місцевого бюджету. За це посадовцю загрожує до 12-ти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Правоохоронці викрили керівника управління одного із комунальних підприємств у розтраті грошових коштів, виділених на ремонт скверу на території району. Передає Інформатор з посиланням на поліцію Києва.

Правоохоронці встановили, що комунальне підприємство уклало з підрядною організацією договори на проведення реконструкції зони громадського відпочинку, відповідно до яких вартість робіт становила близько 1,5 мільйона гривень. Однак за результатом будівельно-технічної та економічної експертизи було встановлено, що роботи виконані не якісно та не в повному обсязі на суму близько 800 тисяч гривень.

Перевіривши відповідність одного акту до вказаного у договорі розрахунку, з’ясувалось, що посадовець комунального підприємства підробив службову документацію та вказав інформацію із завищенням обсягів та вартості виконаних робіт. У результаті злочинної діяльності правопорушник розтратив на користь третіх осіб понад 700 000 гривень, виділених із місцевого бюджету столиці.

На даний час слідчий Солом’янського управління поліції повідомив 54-річному чоловіку про підозру у скоєнні злочину, передбаченому ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України - привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України - службове підроблення.

За скоєне йому загрожує до 12-ти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

У Києві посадовець на ремонті скверу розтратив більше 700 тисяч гривень: йому повідомили про підозру 1
У Києві посадовець на ремонті скверу розтратив більше 700 тисяч гривень: йому повідомили про підозру 2
У Києві посадовець на ремонті скверу розтратив більше 700 тисяч гривень: йому повідомили про підозру 3

Всі новини про ДТП та інші порушення законів читайте в розділі— ТРЕШ.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Платон Бережний

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.