До Києва прийшли значні дощі, вітрюган і холоди: ввели жовтий рівень небезпеки

До Києва прийшли значні дощі, вітрюган і холоди: ввели жовтий рівень небезпеки

У столиці спостерігається суттєва зміна погодних умов. За інформацією Українського гідрометеорологічного центру, у Києві 10-11 вересня пройдуть значні дощі, місцями очікуються грози та пориви вітру 15-20 м/с.

У Києві ввели І рівень небезпечності, жовтий. Передає Інформатор з посиланням на ДСНС.

Внаслідок тривалого періоду дощової погоди загальна кількість опадів очікується близько до місячної норми (в межах 30-70 мм).

"Посидіть вдома, якщо немає нагальної потреби кудись вибиратися. Бо 10-го вересня у Києві будуть дощі, вітрюган і холодяка. Якщо стриманіше - очікуються дощі, місцями сильні, пориви південно-східного вітру до 15-20 метрів за секунду, похолодання до +10+12 градусів", - просить Наталка Діденко, сіноптикиня.

В Україні завтра опади охоплять західні, північні, центральні області (окрім Дніпра з районами), подекуди Одещину та Миколаївщину. Дощі можуть супроводжуватися грозами, сильним вітром південно-східного напрямку.

На сході України, на Запоріжжі, Херсонщині та в Криму в суботу - без опадів.

В більшості областей України, окрім східної частини, південно-східний вітер посилюватиметься до штормових значень, до 15-22 метрів за секунду.

Температура повітря завтра суттєво знизиться на півночі та в центрі України, +9+13 градусів буде лишень!

На решті території очікується впродовж дня +15+19 градусів, у південній частині, у Чернівецькій області та на Закарпатті +19+23 градуси.

"Зайве нагадувати, що така серйозна зміна погоди може вплинути на самопочуття, тому відбивайтеся від стрибків тиску, температури та сильного вітру, як можете - кваліфікованими порадами лікаря, мінімальним штудіюванням новинних підозрілих сайтів та блогерів-експертів, оточіть себе чимось спокійним і хорошим, наприклад, теплими котами, любимими книжками та відео наших воїнів з Балаклії. У неділю потужний атмосферний фронт все ще зависатиме над Україною - що далі буде і як, поговоримо в суботу", - написала Наталка Діденко.

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.