Літо 2022 стало одним з найспекотніших та найсухіших за останні 150 років

Літо 2022 стало одним з найспекотніших та найсухіших за останні 150 років

Ось і літо пройшло, як і не бувало. Але воно не було вже й таким непомітним, хоча б за кліматичними та температурними показниками. 

Середня температура повітря цьогорічного літа у Києві склала +21,6ºС, що на 1,2ºС перевищило кліматичну норму і забезпечило п’яту позицію серед найтепліших у столиці з 1881 року. Найбільше позитивне відхилення від кліматичної норми мав червень. Повідомляє Інформатор за даними спостережень метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського.

Найхолодніше було 18 липня, коли температура під ранок опустилась до +11,5°С, а найспекотнішим та рекордним виявилось 29 червня, коли температура після полудня піднялась до +34,4°С. За літо встановлено вісім температурних рекордів, більшість з них, чотири, у червні.

Впродовж серпня було зафіксовано три температурні рекорди, він став дев’ятим найтеплішим у столиці за 142 роки спостережень. Найхолодніше у Києві було 31 серпня, коли мінімальна температура опустилась до +16,1°С, а найтепліше – 24 серпня, коли максимальна температура після полудня піднялась до +33,1°С. У серпні на проспекті Науки, 37 випало 60 мм опадів, або 107% кліматичної норми.  

Кількість опадів за літо на проспекті Науки склала 142 мм, або 72 % кліматичної норми. Воно ввійшло у двадцятку найсухіших у Києві з 1891 року.

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі — ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.