ДБР розслідує кримінальне провадження за фактом розкрадання майна аеропорту «Київ» у перші дні війни

ДБР розслідує кримінальне провадження за фактом розкрадання майна аеропорту «Київ» у перші дні війни

ДБР повідомило, що не займалось і не займатиметься переслідуванням військових, які віддано захищають Батьківщину, але рішуче припинятиме спроби деяких осіб нажитись на війні.

Передає Інформатор з посиланням на Державне Бюро Розслідувань.

"В умовах військової агресії рф проти України дуже важливо перевіряти факти перед тим, як розповсюджувати «зраду» на кшталт «проти генерала порушили справу за захист аеропорту». Інформуємо, що Бюро дійсно відкрило кримінальне провадження за фактом розкрадання майна летовища" - пояснили в ДБР.

У межах розслідування кримінального провадження, порушеного за ч.5 ст. 426-1 (перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень) перевіряється інформація щодо обґрунтованості наказів військовим щодо вилучення транспортних засобів аеропорту та іншого майна. Також досліджується правомірність наказу здійснити пошкодження злітно-посадкових смуг аеропорту, що не обумовлювалось військовою необхідністю. Розслідування триває.

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.