З Києва вперше вирушив «Потяг до перемоги», присвячений тимчасово окупованим територіям

З Києва вперше вирушив «Потяг до перемоги», присвячений тимчасово окупованим територіям

Проєкт «Потяг до перемоги» — це 7 вагонів, розписаних українськими митцями. Кожен вагон присвячений окремій тимчасово окупованій території України та подвигам людей, які чинять опір російським військам. Історії про це можна прочитати на сайті проєкту, відсканувавши QR-код на вагоні. «Потяг до перемоги» вирушив у перший рейс 23 серпня з Києва і прибуде до Ужгорода на День Незалежності. 

«Потяг до перемоги» — спільна ініціатива «Укрзалізниці», комунікаційної агенції Gres Todorchuk та сучасних українських митців під кураторством Каті Тейлор. Передає Інформатор. У своїх ілюстраціях Андрій Присяжнюк закарбував мужність Богдана Зізи, який облив синьо-жовтою фарбою міську адміністрацію у Євпаторії; Сергій Туркіневич — мешканців Енергодара, які беззахисні вийшли проти танків; Дмитро Касянюк — сталевих оборонців Маріуполя та сміливих залізничників, які евакуювали людей із Харківщини; Роман Синенко розкрив історію лікарів із Луганщини, які рятували життя, залишаючись в окопах і підвалах; Аліна Коник — фермерів Миколаївщини, які збирали врожай на замінованих та охоплених полум’ям полях; Максим Кільдеров — рух опору Херсонщини.

З Києва вперше вирушив «Потяг до перемоги», присвячений тимчасово окупованим територіям 1

«Потяг до перемоги» — це наша подяка всім сміливим українцям, які чинять спротив окупантам, — говорить голова правління «Укрзалізниці» Олександр Камишін. — Мета проєкту — показати, що Україна пам’ятає про тих, хто знаходиться в тимчасовій окупації, що ми не забули ні про Херсонщину, ні про Донеччину, ні про Крим. Із 23 серпня потяг курсуватиме маршрутами Київ-Ужгород, а з 3 вересня – Запоріжжя-Львів, об’єднуючи країну із заходу на схід. І ми впевнені, що одного дня він прибуде на вокзали тих міст, які поки що окуповані».

З Києва вперше вирушив «Потяг до перемоги», присвячений тимчасово окупованим територіям 2

Сайт train.foreverukraine.org.ua розповідає про сміливі вчинки українців, які наразі перебувають в окупації, але продовжують боротьбу. На сайт веде QR-код на кожному з сімох вагонів «Потяга до перемоги».

 

З Києва вперше вирушив «Потяг до перемоги», присвячений тимчасово окупованим територіям 3

«Ми маємо використовувати усі можливі інструменти, щоб тримати фокус уваги цілого світу на тих, хто боронить нашу незалежність на тимчасово окупованих територіях, на лінії фронту, та тих, хто потребує нашої допомоги у полоні, — каже Дарія Любімова, операційна директорка агенції Gres Todorchuk. — Проєкт «Потяг до перемоги» несе важливе повідомлення про те, що Україна знає своїх героїв в обличчя, пишається ними і дякує за їхні щоденні подвиги».

З Києва вперше вирушив «Потяг до перемоги», присвячений тимчасово окупованим територіям 4

«Коли живеш в окупації та чуєш, що люди по всій країні приєднуються до флешмобів на твою підтримку, розповідають про тебе та привертають увагу до злочинів, котрі чинять окупанти, — це надає сил боротися далі, — говорить Максим Щербина, колишній працівник Запорізької АЕС і учасник руху спротиву Енергодара. — Мрію, що «Потяг до перемоги» зможуть на власні очі побачити всі герої, з усіх регіонів, яким він присвячений».

З Києва вперше вирушив «Потяг до перемоги», присвячений тимчасово окупованим територіям 5
З Києва вперше вирушив «Потяг до перемоги», присвячений тимчасово окупованим територіям 6
З Києва вперше вирушив «Потяг до перемоги», присвячений тимчасово окупованим територіям 7
З Києва вперше вирушив «Потяг до перемоги», присвячений тимчасово окупованим територіям 8
З Києва вперше вирушив «Потяг до перемоги», присвячений тимчасово окупованим територіям 9
З Києва вперше вирушив «Потяг до перемоги», присвячений тимчасово окупованим територіям 10
З Києва вперше вирушив «Потяг до перемоги», присвячений тимчасово окупованим територіям 11
З Києва вперше вирушив «Потяг до перемоги», присвячений тимчасово окупованим територіям 12
З Києва вперше вирушив «Потяг до перемоги», присвячений тимчасово окупованим територіям 13

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.