У Києві шахраї підробили документи та продали квартиру померлого чоловіка

У Києві шахраї підробили документи та продали квартиру померлого чоловіка

Працюючи ріелтором, 51-річна зловмисниця дізналася про те, що у померлого киянина залишилася квартира. Жінка видала свого спільника за живого власника житла, уклала договір купівлі-продажу вказаного помешкання та продала його за пів мільйона гривень. Аферистам загрожує до восьми років позбавлення волі.

Поліція викриила 51-річну мешканку Чернігівської області та 46-річного мешканця Вінничини, які від імені померлого киянина підробили договір купівлі-продажу його квартири та продали її. Передає Інформатор з посиланням на поліцію Києва.

Як розповіли правоохоронці, нова власниця оселі була дуже здивована, коли незабаром на порозі помешкання з’явився спадкоємець з усіма необхідними документами на законну власність житла.

Від незаконного продажу чужого житла зловмисники привласнили 504 000 гривень. Фігурантів справи  розшукали на території Чернігівської та Вінницької областей».

За фактом було розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 27 , ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України – шахрайство, вчинене у великих розмірах, та за погодженням із окружною прокуратурою шахраям повідомлено про підозру. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі. Наразі суд обрав запобіжний захід у відношенні зловмисників у вигляді домашнього арешту. Досудове розслідування триває.

У Києві шахраї підробили документи та продали квартиру померлого чоловіка 1
У Києві шахраї підробили документи та продали квартиру померлого чоловіка 2

Всі новини про ДТП та інші порушення законів читайте в розділі— ТРЕШ.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Платон Бережний

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.