У Києві підготували 100 тисяч наборів продуктів довготривалого зберігання для переселенців: як отримати

У Києві підготували 100 тисяч наборів продуктів довготривалого зберігання для переселенців: як отримати

100 тисяч наборів продуктів довготривалого зберігання підготував Гуманітарний штаб Києва для внутрішньо переміщених осіб.

Про це заявив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, передає Інформатор.

«У столиці понад 100 тисяч внутрішньо переміщених осіб і кількість їх продовжує зростати. Саме тому ми підготували достатню кількість продуктових наборів, яких вистачить всім внутрішньо переміщеним особам, що зареєстровані в столиці. У разі збільшення зареєстрованих ВПО у столиці ми в найкоротший термін готові підготувати додаткові набори в необхідній кількості. Крім того, ми не обмежуємо якимось часовими рамками реєстрацію ВПО для отримання цих наборів, і, за нашими розрахунками, вона триватиме як мінімум до кінця жовтня, саме тому немає потреби утворювати довжелезні черги в ЦНАПах – продуктів вистачить всім», – заявив Микола Поворозник.

Він також нагадав, що в 11 Центрах працюють 110 фахівців, які оформлюють талони на отримання продуктових наборів. Механізм отримання допомоги оптимально спрощено і саму процедуру організовано максимально зручно для людей.

Як отримати

«Внутрішньо переміщеним особам потрібно з паспортом та довідкою про взяття на облік як ВПО, довідкою про присвоєння реєстраційного номера облікової карти платника податків прийти до одного з міських ЦНАПів та отримати талон, що дає право на отримання допомоги від столиці в міських терцентрах. Для цього у ЦНАПі на рецепції необхідно отримати номер електронної черги і відповідно до нього вже отримати талон на отримання допомоги. Аби не стояти у черзі, записатися на прийом у ЦНАП можна через міський застосунок «Київ Цифровий», або через Портал надання адміністративних послуг і приїхати вже на визначений час. Після отримання талону, протягом 45 днів, внутрішньо переміщені особи можуть забрати свій продуктовий набір у будь-якому з 33-х місць видачі. Перелік усіх адрес вказано на зворотному боці самого талона», – нагадав Микола Поворозник.

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.