В Києві троє людей потрапили до лікарні з гострою кишковою інфекцією: в отруєнні підозрюють кулінарні смаколики

Читать на русском

В Києві фіксують нові випадки отруєння: троє хворих звернулись за медичною допомогою через підозру на отруєння

Читать на русском
В Києві троє людей отруїлися смаколиками
В Києві медперсонал вживає заходів, щоб допомогти хворим на гостру кишкову інфекцію

В Києві фіксують нові випадки отруєння: троє хворих звернулись за медичною допомогою через підозру на отруєння

У столиці України троє осіб звернулися за медичною допомогою через гостру кишкову інфекцію. Зараз пацієнти перебувають на лікуванні в лікарнях міста. Всі три випадки захворювання були зафіксовані 1 березня.

Цю інформацію надав Київський міський центр контролю та профілактики хвороб. Ймовірно, причиною отруєння стало вживання низькоякісної їжі, купленої в одному з магазинів або закладів харчування міста.

Медичний персонал та фахівці Центру проводять необхідні бактеріологічні дослідження для виявлення кишкових інфекцій. Про випадки отруєння повідомлені всі відповідальні служби.

"Державна установа “Київський міський Центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України” проінформував Головне управління Держпродспоживслужби в місті Києві та Департамент охорони здоров'я виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) про ці випадки захворювання. Проводиться епідеміологічне розслідування", - зазначено в оголошенні.

Нагадаємо, що лікарі радять виконувати ряд правил, які допоможуть запобігти отруєнням. Але найголовніше - харчуватися переважно вдома або закладах з гарною репутацією серед споживачів. Ось, що треба робити, аби не отруїтися: 

  • Уникати вживання сирої чи приготовленої на низькій температурі їжі.
  • Дотримуватися правил гігієни під час приготування їжі та перед нею.
  • Уважно відслідковувати терміни придатності продуктів.
  • У випадку виникнення симптомів гострої кишкової інфекції, звертатися до медичного закладу для отримання допомоги та лікування.

Отруєння у піцерії на Подолі

Влітку минулого року, 15 та 16 липня, у піцерії на Подолі масово отруїлися відвідувачі. Усього постраждало 10 людей, у яких діагностували гостру кишкову інфекцію. 

Всі постраждалі були доставлені до лікарні, де отримали відповідне лікування. Вірогідною причиною отруєння тоді стала неякісна готова продукція, яку відвідувачі замовляли у закладі. 

Продукти для приготування страв не захищалися від будь-якого забруднення на всіх стадіях їх виробництва, обробки та реалізації. Приміром, вікна не були обладнані відповідною сіткою проти комах. Відтак, у приміщенні було багато мух. Персонал цієї піцерії не проходив жодного навчання щодо гігієнічних вимог до виробництва, обігу харчових продуктів. Була відсутня інформація щодо боротьби зі шкідниками та гризунами. А також пакування для продуктів не зберігалося у відповідному місці. Після перевірки піцерію закрили. 

Інформатор та Україна на часі: що подивитися на YouTube

Також слідкувати за матеріалами у відеоформаті ви можете на наших ютуб-каналах «Україна на часі», а також «Україна на часі Shorts». Там оперативно зʼявляються новини – від подій на фронті, політики та економіки до спорту, шоубізу та світської хроніки.Також ви можете дізнатися коментарі провідних експертів чи переглянути щоденні, щотижневі та навіть щомісячні підбірки головних новин.

Раніше у відео ми розглядали особливості політичної традиції в Україні, зосереджуючись на впливі президента на суспільство. В контексті сучасної ситуації розкриємо, чому Андрію Єрмаку може бути не вигідно стати премʼєр-міністром. Запрошений український політолог Володимир Фесенко поділиться своїми думками та аналізом. Приєднуйтеся до перегляду, обіцяємо цікаву дискусію!

 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.