У Києві замінять аварійний шляхопровід у Шевченківському районі: де і як пройде реконструкція

У Києві замінять аварійний шляхопровід у Шевченківському районі: де і як пройде реконструкція

У 2023 році влада Києва планує замінити старий аварійний шляхопровід на перетині вулиць Дегтярівської та Олександра Довженка на новий і сучасний.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на КК «Київавтодор».

Як повідомили у КМДА, нині цей шляхопровід перебуває в аварійному стані. Його тимчасово посилили додатковими опорами, а також демонтували частину балок. Також на ньому звужено проїзд транспорту.

Реконструкція шляхопроводу у складі транспортної розв’язки дасть змогу замінити споруду. Зокрема, повністю розберуть її опори, прогони, фундаменти. Натомість збільшать ширину із 28 до 40 м та облаштують велодоріжки. Довжина самого прогону збільшиться із 33 до 36 м. Крім цього, новий шляхопровід буде вищим.

Згідно із проєктом реконструкції, розрахункова інтенсивність руху на основних підходах до шляхопроводу на 2024 рік становитиме 47 992 автомобілі на добу.

У рамках реконструкції дорожники відновлять також магістральні вулиці загальноміського значення Дегтярівську, Олени Теліги та Олександра Довженка у районі розв’язки, основні з’їзди та заїзди шляхопроводу, тротуари, трамвайне полотно. Термін будівництва – 14 місяців.

СПИСОК ВУЛИЦЬ, НА ЯКИХ ТИМЧАСОВО ОБМЕЖЕНО РУХ:

Більше про перекриття та дорожну інфраструктуру читайте за тегом – РЕМОНТИ ДОРІГ.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Варвара Грекова

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.