Весна тривала 116 днів: у Києві розпочалось метеорологічне літо

Весна тривала 116 днів: у Києві розпочалось метеорологічне літо

 У середині травня до столиці завітало метеорологічне літо. Сталий перехід середньодобової температури повітря у Києві через +15,0°С в бік її підвищення відбувся 13 травня, що знаменує початок метеорологічного літа.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на дані спостережень метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського.

Отже метеорологічна весна, яка почалася, за уточненою фахівцями ЦГО інформацією, 17 січня і тривала 116 днів, закінчилась. Її тривалість перевищила кліматичну норму на півтора місяці.

Цьогорічне метеорологічне літо завітало до Києва на два дні пізніше середньобагаторічних показників. Найраніше за 143 роки спостережень воно розпочалось у 1996 році – 22 квітня, а найпізніше – 7 червня у 1990, 2001 роках.

Всі новини про погоду, циклони та температурні рекорди в Києві – розділі ПОГОДА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.