Що таке «РЕДАН» та «Анти-РЕДАН» і чому підлитки влаштовують бійки

Що таке «РЕДАН» та «Анти-РЕДАН» і чому підлитки влаштовують бійки

Соцмережами серед підлітків почали ширитися рухи «РЕДАН» та «Анти-РЕДАН», які по суті стали ще однією інформаційно-психологічною операцією (ІПСО) росії, спрямовані на дестабілізацію ситуації в країні та травмування дітей.

Правоохоронці наразі дуже пильно відстежують будь-які анонси та збори підлітків, які планують влаштовувати бійки, передає Інформатор.

Так у вівторок, 28 лютого, в одному з месенджерів з’явилась інформація про ймовірний збір представників субкультури «Редан» в одному з ресторанів швидкого харчування Ірпеня. Правоохоронці Бучанського управління поліції негайно прибули на місце, там виявили 4-х підлітків, з якими провели профілактичні бесіди, а також з їх батьками.

У понеділок, 27 лютого, на Печерську завдяки вчасному реагуванню поліцейських, аналітиків столичного главку, оперативників та дільничних такий конфлікт вдалося попередити. Учасників доставили до відділу поліції для встановлення осіб та з‘ясування обставин.

Що таке «РЕДАН» та «Анти-РЕДАН» і чому підлитки влаштовують бійки 1

Що таке «РЕДАН» та «Анти-РЕДАН» і чому підлитки влаштовують бійки 2

Що таке «РЕДАН» та «Анти-РЕДАН»

Рухи «РЕДАН» та «Анти-РЕДАН» ширяться молодіжними соцмережами з країни-агресора. Молоді люди вдягаються у футболки із зображенням павуків і цифри 4, що є відсилкою до аніме Hunter x Hunter. Очолює цей рух хлопець на ім’я Алі – це гравець у Dota 2 і Counter-Strike. Відомо про нього досить мало.

Зокрема, учасники таких неформальних груп мають довге фарбоване волосся. Новий напрямок молодіжної субкультури «Редан» засуджує насильство зі сторони інших субкультур та виступають за індивідуальний стиль. Для ідентифікації члени такого руху використовують символіку павука, мають довге волосся та одяг стилю оверсайз.

Молодіжний рух поширився у лютому 2023 року: в москві внаслідок масової бійки загинули двоє підлітків. Штучне поширення цієї субкультури – це російська інформаційно-психологічна операція. Її мета – використати дітей для дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні.

"Анти-РЕДАН" - це опоненти руху, які відслідковують зібрання неформалів. Молодь домовляється в месенджерах та влаштовує масові бійки. Зібрання агресивних тінейджерів вже помітили у Харкові, Києві, Львові та інших обласних центрах.

Поліцейські Київщини оперативно відслідковують ситуацію та проводять профілактичну роботу з дітьми і їх батьками.

"Звертаємось до батьків: будьте друзями своїх дітей, проводьте з ними більше часу, підтримуйте їх, цікавтеся, з ким вони спілкуються і як проводять дозвілля", - звернулись правоохоронці до українців.

Що таке «РЕДАН» та «Анти-РЕДАН» і чому підлитки влаштовують бійки 3

Що таке «РЕДАН» та «Анти-РЕДАН» і чому підлитки влаштовують бійки 4

Всі новини про ДТП та інші порушення законів читайте в розділі— ТРЕШ.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Платон Бережний

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.