Перейменування вулиць у Києві: чи потрібно змінювати документи і як це зробити

Перейменування вулиць у Києві: чи потрібно змінювати документи і як це зробити

У столиці влада щомісяця пропонує для перейменування нові вулиці, проспекти, сквери та інші городскі топоніми у рамках дерусіфікації. На сьогодні Київ лідирує за кількістю перейменованих топонімів за останній рік серед всіх міст України.

Що робити власникам нерухомості на вулицях, які перейменували, розбирався Інформатор.

Чи потрібно змінювати документи при перейменуванні вулиці?

Ні, не потрібно вносити зміни до свідоцтва про право власності, свідоцтва про право на спадщину, договору купівлі-продажу, договору зміни, договору дарування, окрім випадків, коли це потрібно для оформлення продажу чи дарування, тощо, або за власної ініціативи.

Як змінити документи

Необхідно звернутися до органу державної реєстрації прав на нерухоме майно з заявою про внесення змін до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно у зв'язку із зміною назви чи перейменування вулиці. Заяву можна подати як особисто, так і за довіреністю.

Якщо ви хочете продати/подарувати/успадкувати нерухоме майно, у Департаменті містобудування та архітектури КМДА можна отримати довідку про перейменування вулиці. Для цього необхідно подати заяву (бланк заяви видають на місці) до Департаменту за адресою вул. Хрещатик, 32. Довідка видається за 15 календарних днів.

За додатковою інформацією звертайтесь до контакт-центру Служби містобудівного кадастру Департаменту містобудування та архітектури за телефоном (044) 235 10 25.

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Платон Бережний

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.