У Києві на Контрактовій площі встановлюють морські контейнери: що будують

У Києві на Контрактовій площі встановлюють морські контейнери: що будують

З перших днів лютого на Подолі почали встановлювати вантажні контейнери. Наразі там йдуть монтажні роботи, а частина Контрактової площі огороджена. 

Все це процес будування нового культурного простору, який матиме назву «Модуль тимчасовості» (МОТ) і працюватиме з 17 лютого до кінця квітня. Пояснює Інформатор, який побував на Подолі, щоб показати вам, як просувається процес монтажу.

МОТ - проєкт організований командою don’t Take Fake, конструкція розроблена архітектурним бюро balbek bureau, а дизайн — студією crevv.

ЩО ЦЕ?

«Модуль тимчасовості» — це тимчасовий культурний простір у Києві, що втілюється міжнародною командою. Він розміститься у спеціальній конструкції з 27 модулів, які утворюють відкритий хол та окремі зали всередині, а також кілька терас. Основний матеріал — це метал у різних його варіаціях. Зокрема, у частині конструкції, інтер’єрі та меблях використано сталь з маріупольських «Азовсталі» та ММК ім. Ілліча.

Основою простору стане експозиція, створена спеціально для цього проєкту французьким куратором Фабрісом Бусто, арт-критиком та головним редактором Beaux Arts Magazine. На двох поверхах представлять роботи 25 художників з України, Франції, США, Швейцарії, Південної Кореї, Португалії, Іспанії, Індії, Албанії. Серед них — полотна, скульптури, інсталяції та аудіовізуальні роботи.

Протягом трьох місяців у МОТ також відбудеться серія кінопоказів та лекцій. А крім виставки працюватиме сувенірний магазин із колабораціями з українськими брендами та митцями.

У Києві на Контрактовій площі встановлюють морські контейнери: що будують 1
У Києві на Контрактовій площі встановлюють морські контейнери: що будують 2
У Києві на Контрактовій площі встановлюють морські контейнери: що будують 3
У Києві на Контрактовій площі встановлюють морські контейнери: що будують 4
У Києві на Контрактовій площі встановлюють морські контейнери: що будують 5
У Києві на Контрактовій площі встановлюють морські контейнери: що будують 6
У Києві на Контрактовій площі встановлюють морські контейнери: що будують 7

Всі новини про музеї, виставки та події в рубриці — Куди піти в Києві.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Варвара Грекова

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.