Переваги сонячних електростанцій для бізнесу

Переваги сонячних електростанцій для бізнесу

Сонячна електрична станція – сучасна система, що має безліч переваг. Але не кожному бізнесу вона підійде. Розберімось, кому має сенс облаштовувати власну СЕС, які вона має переваги та недоліки.

Чи потрібна сонячна електростанція для вашого бізнесу?

Підприємці ретельно зважують усі плюси та мінуси будь-якого проєкту, який вони планують реалізувати. Вирішуючи питання, чи потрібна їм сонячна електростанція, проводять ретельний аналіз. Якщо переваги проєкт переважують його недоліки, вони розпочинають будівництво СЕС.

Розберемося з плюсами та мінусами фотоелектричних систем, щоб допомогти діловим людям із прийняттям виваженого рішення. До недоліків сонячних станцій відносять:

  • необхідність у виділенні великих площ для розміщення сонячних батарей та всього необхідного обладнання;
  • відчутні витрати при вході в проєкт, висока вартість пристроїв, що використовуються, комплектуючих;
  • не підходять для бізнесу, що працює в орендованих будинках, приміщеннях;
  • неможливість досягти повної енергетичної автономності;
  • СЕС не підходять для деяких видів нерухомості;
  • відчутні витрати на зберігання виробленої електрики.

Якщо ці недоліки є критичними, бізнесу варто задуматися, чи потрібно займатися будівництвом власної фотоелектричної системи. Але перш ніж ухвалити остаточне рішення, потрібно докладно дізнатися і про переваги СЕС. Про це далі.

Плюси сонячних станцій для власного бізнесу

СЕС генерує безкоштовну енергію. Вона належить лише власнику станції. Бізнесмени оплачують рахунки за централізовану електрику в мінімальних кількостях або не віддають жодних грошей постачальникам енергії. Для малих, середніх та деяких великих підприємств така можливість має велике значення. Зекономлені фінансові кошти вони вкладають у справу, розширюючи цим свій бізнес, роблячи його більш конкурентоспроможним і прибутковим.

Сонячна електростанція незамінна для підприємств, які розташовані далеко від ліній електропередач. СЕС, крім того, виключає ризик зупинення виробничих процесів у разі відключення подачі електричної енергії.

Інвестиції, що вкладаються в сонячні панелі, інвертори, контролери, інше обладнання та додаткові пристрої швидко окупаються. Після монтажу, підключення та запуску станції у роботу всі витрачені кошти повертаються в середньому протягом 4–5 років. Потім фотоелектрична система починає приносити чистий прибуток. Це також підвищує маржинальність послуг, що пропонуються підприємством, що випускається.

Наявність у компанії СЕС покращує імідж бізнесу та його власників. Сучасні люди поважають підприємців, які використовують альтернативні джерела енергії для видобутку електрики, дбають про чистоту навколишнього середовища, майбутнє підростаючого покоління.

Комерційну станцію з виробництва електроенергії можна під'єднати до Зеленого тарифу. Він дозволяє продавати державі згенеровану електрику за високою вартістю та постійно заробляти на цьому чималі гроші.

Ще один важливий плюс сонячних електростанцій для бізнесу – відсутність необхідності у складному та дорогому обслуговуванні системи. У СЕС практично немає вузлів, що рухаються, тому вони виходять з ладу дуже рідко. Термін їхньої служби – понад 25 років. Під час експлуатації користувачам потрібно лише регулярно очищати сонячні батареї від пилу та незначних забруднень.

Ви самі бачите, що реальних плюсів СЕС для бізнесу більше, ніж мінусів. Власна електростанція – це вигідно та престижно!

Ми пропонуємо комплексні послуги з проєктування, встановлення та обслуговування сонячних станцій для бізнесу. Наші фахівці дадуть відповіді на ваші запитання, допоможуть вибрати якісні сонячні панелі, все необхідне обладнання. Ми зробимо якісний монтаж та запуск СЕС у роботу. Більше інформації на сайті http://generacia.energy/poslugy/dlja-biznesa/. Звертайтеся до «Генерації»!

Рекламний матеріал

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.