У Києві в багатоповерхівці вибухнули газові балони: постраждав чоловік, вилетіли вінка, пошкоджені припарковані авто

У Києві в багатоповерхівці вибухнули газові балони: постраждав чоловік, вилетіли вінка, пошкоджені припарковані авто

Кожного дня, через довготривалі відключення світла, українці почали жити в нових умовах, що іноді призводять до небезпеки. У столиці нині почастішали випадки пожеж та вибухів у багатоквартирних будинках через несанкціоноване використання газових балонів для приготування їжі та обігріву.

Так, 4 грудня о 20:46 на 101 надійшло повідомлення про вибух на вул. Марини Цвєтаєвої, що у Деснянському районі столиці. Передає Інформатор з посиланням на ДСНС Києва.

Рятувальники встановили, що ймовірно, стався вибух газового балона без послідуючого горіння, на 17-му поверсі в одній із квартир 23-ти поверхового житлового будинку.

Внаслідок вибуху зруйновано суміжну стіну кімнати, балкон, віконну раму з вікном спальної кімнати, облицювання ванної кімнати та меблі, частково зруйновано стіну сусідньої квартири. Від уламків вибуху пошкоджені припарковані біля будинку 3 легкові автомобілі. А також, пошкоджено кондиціонери на 5, 10, 13 та 14 поверхах.

На жаль, внаслідок вибуху 38-ми річний квартиронаймач отримав незначні опіки верхніх кінцівок, голови та шиї. Бригадою швидкої медичної допомоги чоловік був госпіталізований в опіковий центр.

На місці події працювало 3 одиниці основної та спеціальної пожежно-рятувальної техніки, а також 12 чоловік особового складу.

Причину та обставини вибуху встановлюватимуть правоохоронні органи.

"Шановні жителі та гості столиці! Будьте завжди уважні при користуванні газом, неухильно дотримуйтесь правил експлуатації газових приладів — у цьому запорука безпеки не тільки вашої, а і оточуючих! При виникненні надзвичайної ситуації негайно викликайте рятувальників за номером телефону «101», адже кожна хвилина має вирішальне значення!" - застерігатьють в ДСНС.

У Києві в багатоповерхівці вибухнули газові балони: постраждав чоловік, вилетіли вінка, пошкоджені припарковані авто 1
У Києві в багатоповерхівці вибухнули газові балони: постраждав чоловік, вилетіли вінка, пошкоджені припарковані авто 2
У Києві в багатоповерхівці вибухнули газові балони: постраждав чоловік, вилетіли вінка, пошкоджені припарковані авто 3
У Києві в багатоповерхівці вибухнули газові балони: постраждав чоловік, вилетіли вінка, пошкоджені припарковані авто 4

Всі новини про ДТП та інші порушення законів читайте в розділі— ТРЕШ.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Платон Бережний

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.