10 поширених помилок під час встановлення системи відеонагляду

10 поширених помилок під час встановлення системи відеонагляду

Правильне встановлення відеонагляду — найважливіша складова під час організації відеоспостереження. Часто клієнти магазинів системи безпеки обирають самостійний монтаж. Якщо й ви зупинилися на такому варіанті, слід вивчити питання і не припускатися найпоширеніших помилок, які можуть пошкодити пристрій, зіпсувати якість зображення та ваш настрій. Спеціалісти першого маркетплейсу Bezpeka.club розповідають про такі помилки та як їх уникнути.

  • DHCP залишається увімкненим після додавання до NVR

CCTV-камери за замовчуванням зазвичай мають увімкнений DHCP. Це означає, що статичний IP вимкнений, а динамічний — працює. Коли камера потрапить до вашої локальної мережі, — шукатиме собі адресу самостійно. Таким чином, IP-адреси будуть змінюватися після кожного перезавантаження маршрутизатора, як наслідок — замість зображення, яке має транслювати камера, ви спостерігатимете лише чорний екран.

  • Стара прошивка та пароль

Навіть якщо ваш відеонагляд зовсім новенький, за час, поки він перебував на складі, виробник міг оновити прошивку. Версія має бути найновішою, тож не забувайте перевіряти її актуальність. В ідеалі — раз на кілька місяців. Якщо у бренду вашої техніки є мобільний додаток, прив’язавши її до нього ви зможете побачити, що у вас за версія і, за потреби, оновити її. Також обов’язково слід оновити пароль за замовчуванням, адже зазвичай вони стандартні, і зловмиснику нічого не коштуватиме зламати такий ненадійний захист.

  • Вимкнена синхронізація часу

Часовий розсинхрон призводить до того, що навіть якщо ви знаєте точний час тривожної події, — в архіві вам її знайти буде дуже складно. Час камери має відповідати реальному часу у вашій країні та місті.

  • Налаштування запису

При монтажі необхідно обрати у налаштуваннях, чи ви хочете, аби, аби запис вмикався лише за тривоги, детекції руху чи у певні часові проміжки. Якщо ви цього не налаштуєте — камера буде записуватиме все поспіль, і цікаву вам інформацію може бути важко знайти.

  • Помилковий монтаж відеокамери

Для того, щоб зрозуміти основні помилки при монтажі камери, потрібно визначити, яким має бути грамотне встановлення. Так, професійний монтаж обладнання — це:

  • коли використовуються правильні, брендові аксесуари, наприклад комутаційні бокси для кабелів;
  • безпосередньо кабелі непомітні поруч з камерою і вони не стирчать у різні сторони, для цього їх монтують усередину будівлі, ховають у ПВХ-труби або гофри.

Таким чином, якщо ви не виконуєте ці умови, камера може бути встановлена неякісно, привертати більше уваги і просто бути погано закріпленою — відповідно є ризик, що у будь-який момент вона впаде і розіб’ється.

  • Погане місце встановлення камери та кут огляду

Якщо заблизько до камери знаходиться великий об’єкт, наприклад ліхтар, дерево чи стіна, ІЧ-підсвічування відбиватиметься і камера “засліпне”. Якщо ж пристрій спрямований на ліхтар, захід чи схід сонця, — ефект буде аналогічним або камера засвітиться. Також якість зображення може погіршити бруд на склі чи сфері купольної камери, а відеонагляд, встановлений на металі або іншій струмопровідній поверхні без заземлення, — може взагалі стати загрозою замість того, аби забезпечувати охорону. Низька висота камери — “червона ганчірка” для вандалів та інших зловмисників.

  • Слабкий інтернет

Під слабким інтернетом мається на увазі надто низька швидкість з’єднання та неоднорідна передача потоку. Тут потрібно розуміти, що навіть за гарної швидкості, якщо передача неоднорідна, система може “глючити” та провисати, випадатимуть по кілька секунд відео. Тож слід переконатися не лише в адекватній швидкості інтернету, а й однорідному з’єднанні без втрати пакетів даних.

  • Неправильне кабельне під’єднання

Кабель вашої камери має знаходитися на відстані не менш ніж 30 см від кабелю електромережки. При цьому не слід укладати в один короб дроти домашньої мережі та системи нагляду. Крім того, відстань між камерою та реєстратором також має бути адекватною. Наприклад, у випадку коаксіального кабелю, складнощі можуть починатися вже за 500 метрів. Оптимальна відстань — 100 метрів.

  • Неякісне чи невідповідне стороннє обладнання

Техніка, яка комунікує з вашим новим відеонаглядом, має бути якісною і гарно із ним поєднуватися. Зокрема роутери та жорсткі диски повинні бути сучасними і стійкими до зовнішніх чинників, наприклад, перепадів температури.

  • Помилковий розрахунок потужності та низька якість компонентів

Не економте на сторонніх компонентах відеосистеми, наприклад, блоках живлення. Блоки низького рівня можуть пошкодити камеру, погіршити якість картинки: з’являться смуги чи хвилі.

Це не усі помилки, яких припускаються інсталятори-новачки, але найрозповсюдженіші з них та ті, які викликають найбільше проблем у клієнтів. Якщо ви хочете їх уникнути, найкращий вибір — одразу передати справу до рук професіонала. Саме такі працюють у маркетплейсі Bezpeka.club, де можна не лише купити відеонагляд таких відомих брендів як Partizan, Hikvizion, Dahua, Imou, Ezviz, а й замовити монтаж обладнання. До кожного продукту надається сертифікат якості та гарантія.

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.