У Києві відвідувачам у закладах почали вручати повістки

У Києві відвідувачам у закладах почали вручати повістки

У Києві поліцейські разом з військовим комісаріатом почали перевіряти роботу закладів громадського відпочинку. 

Правоохоронці спільно з військовими комісарами здійснили перевірки роботи закладів столиці щодо дотримання змін у часі роботи згідно ухваленого рішення Ради оборони міста Києва.

У результаті триденних заходів працівники поліції не зафіксували порушень встановлених вимог суб’єктами господарювання.

Нагадаємо, відповідно до рішення Ради оборони міста Києва з 1-го вересня поточного року робота закладів громадського харчування, нічних клубів та місць відпочинку громадян дозволена до 22.00. У зв’язку із цим поліцейські столиці посилили контроль за дотриманням комендантської години та діяльністю суб’єктів господарювання.

Начальник Головного управління Національної поліції у м. Києві Іван Вигівський зазначив, що протягом вихідних працівники поліції спільно з представниками військових комісаріатів перевірили діяльність 427 закладів.

Як зазначили правоохоронці, з метою попередження роботи закладів громадського харчування, клубів, дискотек та місць масового відпочинку громадян у комендантську годину, такі заходи триватимуть й надалі. Оскільки комендантська година розпочинається о 23.00 години, відвідувачам та персоналу закладів необхідно встигнути повернутись по домівкам до встановленого часу. Раніше більшість установ нехтували безпекою та здійснювали свою діяльність, незважаючи на встановлені обмеження, зокрема і розважальний закладу у Печерському районі столиці відносно якого були виявлені публікації в мережі Інтернет, відтак була здійснена перевірка дотримання розважальними установами нововведень щодо часу роботи.

У результаті перевірки порушень з боку суб’єктів господарювання поліцейські не зафіксували, однак склали адміністративні матеріали на громадян, які перебували на вулиці під час комендантської години. Зокрема за статтями 173, 178 та 185 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Окрім цього, 119 громадянам представники військових комісаріатів вручили повістки з метою перевірки їх перебування на військовому обліку.

Поліцейські столиці закликають жителів Києва не нехтувати встановленими правилами та власною безпекою. Також правоохоронці нагадують, що пересування містом у комендантську годину дозволено лише транспорту за спецперепустками, а громадянам у випадках крайньої необхідності.

У Києві відвідувачам у закладах почали вручати повістки 1
У Києві відвідувачам у закладах почали вручати повістки 2

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.