В Ірпені відбувся забіг зруйнованим містом заради його відновлення: як долучитися до серії стартів

В Ірпені відбувся забіг зруйнованим містом заради його відновлення: як долучитися до серії стартів

В Ірпені відбулась благодійна пробіжка заради привернення уваги до відновлення міста та збору коштів на нагальну відбудову пошкоджених будинків.

У неділю, 28 серпня, більш ніж 80 бігунів пробігли вулицями міста Ірпінь, щоб привернути увагу до відновлення зруйнованих під час російської окупації будинків. Пробіжка відбулась в рамках благодійного ЗАБІГУ ВІДНОВЛЕННЯ 2022 ONLINE: Етап Ірпінь, у якому збирають кошти на нагальну відбудову. Захід провели організатор наймасштабніших бігових подій України Run Ukraine спільно з біговим клубом з Ірпеня Run in Irpin. Інформатор також взяв участь у пробіжці містом.

“За 3 етапи у рамках серії ЗАБІГІВ ВІДНОВЛЕННЯ 2022 ONLINE ми переказали 248 344 грн добровольчому будівельному батальйону Добробат на відновлення Бучанського району, Чернігівщини та Харківщини. Зараз триває 4 етап серії, де ми біжимо та збираємо кошти на відновлення Ірпеня. Сьогоднішня пробіжка є надзвичайно важливою, адже так ми додатково підіймаємо питання якнайшвидшої відбудови міста, та показуємо, що завдяки бігу кожен може долучитися до спільної великої справи — відбудови України”, — розповіли у Run Ukraine.

В Ірпені відбувся забіг зруйнованим містом заради його відновлення: як долучитися до серії стартів 1

Учасники пробіжки долали обрану дистанцію у 8 км або 19 км за маршрутом, що пролягав через усе місто, щоб побачити страшні наслідки війни та разом з тим відчути незламний дух української землі, яка попри все продовжує жити.

В Ірпені відбувся забіг зруйнованим містом заради його відновлення: як долучитися до серії стартів 2

“Це була непроста, але дуже важлива пробіжка: ми на власні очі побачили, скільки всього треба відбудовувати тут, в Ірпені. Сьогодні ми вкотре переконалися, що кожен внесок важливий і кожен біговий кілометр може допомогти відновлювати будинки. Тож разом ми неодмінно зробимо це місто і всю Україну таким, якими ми всі хочемо їх бачити — красивими та незалежними”, — розповіли учасники пробіжки.

В Ірпені відбувся забіг зруйнованим містом заради його відновлення: як долучитися до серії стартів 3

Як стати частиною бігової спільноти да долучитися до відновлення міст України

Run Ukraine — організатор наймасштабніших бігових заходів України. З 2010 року компанія провела понад 30 міжнародних змагань для любителів бігу та спортивних ентузіастів. Місія Run Ukraine — організовувати спортивно-масові події найвищого рівня, надихати та мотивувати людей займатися бігом. З початку війни, з 24 лютого, компанія перерахувала на благодійність 454 607 грн.

Українська бігова спільнота також долучилася до відбудови українських міст. Run Ukraine — організатори Київського марафону — створили серію благодійних ЗАБІГІВ ВІДНОВЛЕННЯ 2022 ONLINE. Кожен його етап — це окремий забіг, присвячений одному з українських міст, які наразі потребують відбудови.

Наразі триває четвертий етап — Етап Ірпінь. Взяти участь у ньому може бігун з будь-якої точки земної кулі. 70% з прибутку від реєстрації буде перераховано добровольчому будівельному батальйону “Добробат” для нагальної відбудови Ірпеня та Ірпінського району.

Якщо ви  бажаєте збільшити свій внесок, під час оплати реєстрації в особистому кабінеті вказуй більшу суму або додавай до замовлення сертифікат на суму 150, 300, 600 або 1500 грн.

Стартовий внесок включає:

  • електронний стартовий номер учасника з іменем;
  • медаль учасника (медаль надсилається протягом місяця від останньої дати забігу в разі подолання всієї дистанції в дні Заходу);
  • доставка медалей Новою Поштою по Україні;
  • диплом учасника в Особистому кабінеті;

Вартість стартового внеску: 890 грн

Зареєструватися і пробігти його можна до 4 вересня включно. Реєстрація триває на сайті забігуhttps://onlinerunning.runukraine.org/race/etap-irpin/.  

В Ірпені відбувся забіг зруйнованим містом заради його відновлення: як долучитися до серії стартів 4
В Ірпені відбувся забіг зруйнованим містом заради його відновлення: як долучитися до серії стартів 5

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.