У Києві є загрози нанесення військами рф ракетно-бомбових ударів: що треба знати

У Києві є загрози нанесення військами рф ракетно-бомбових ударів: що треба знати

Міська влада закликає киян цього тижня під час державних свят України бути особливо пильними: безумовно дотримуватися заходів безпеки, не ігнорувати сигналів повітряної та користуватися захисними спорудами та укриттями.

Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, передає Інформатор.

У найближчі дні можливі загрози нанесення військами рф ракетно-бомбових ударів по центрах прийняття рішень, військових об’єктах, об’єктах оборонної промисловості, критичної інфраструктури та розташованих поруч житлових масивах, а також об’єктах, що забезпечують життєдіяльність населення під час відзначення Дня Державного Прапора України та Дня Незалежності України.

«Цьогоріч Україна відзначатиме річницю Незалежності в умовах воєнного стану і під загрозою можливих обстрілів. Проведення масових заходів заборонено, адже ворог – непередбачуваний, ми маємо бути готові до

будь-якого сценарію та передусім мусимо подбати про безпеку. Закликаємо містян бути особливо пильними цього тижня. Будь ласка, за перших сигналів тривоги одразу прямуйте в укриття, уникайте масових скупчень

людей, будьте особливо відповідальними щодо дотримання комендантської години! Пам’ятайте: ці прості правила та заходи безпеки допоможуть зберегти життя вам та вашим близьким!» – наголосив  Микола Поворозник.

Для укриття населення Києва від надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру створено фонд захисних споруд цивільної оборони:

На мапі позначені сховища цивільного захисту, підземний простір метрополітену, підвальні приміщення житлових будинків, підземні паркінги та інші споруди підземного простору, які можуть бути тимчасово використані для укриття населення.

Керівники організацій та власники споруд мають забезпечити вільний доступ населення до сховищ.

Нагадуємо, що попередження про повітряну тривогу та про відбій тривоги публікуються у Telegram-каналі КМДА та у додатку «Київ Цифровий».

Столичний метрополітен цілодобово працює в режимі укриття. Під час комендантської години з 23:00 до 05:00 у разі повітряної тривоги:

  • при вході в метрополітен як укриття необхідно обов’язково мати документ-посвідчення особи;
  • прохід на станції для укриття забезпечують правоохоронці. Контакт поліції розміщено біля входу.
  • Також для виклику чергового можна скористатися дзвоником біля вхідних дверей;
  • уночі працює той же вестибюль, що й у денну зміну.

Звертаємо увагу, що до 24 серпня включно столичне метро та наземний транспорт працюватимуть для перевезень пасажирів із 06:00 до 21:00. Під час повітряної тривоги рух наземним транспортом та поїздів метро наземними ділянками призупиняється. Підземні станції метро як укриття працюють цілодобово.

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.