Андрій Шевченко та Лієв Шрайбер відвідали Бородянку і запустили молодіжну програму підтримки України 

Андрій Шевченко та Лієв Шрайбер відвідали Бородянку і запустили молодіжну програму підтримки України 

Амбасадори UNITED24 зустрілися з Президентом, відвідали деокуповані території Київщини та анонсували старт молодіжної програми UNITED24. Її першими учасниками стануть сини Шевченка та Шрайбера.

15 серпня в Києві вперше зустрілись амбасадори UNITED24 — американський актор Лієв Шрайбер та українська легенда футболу Андрій Шевченко. Передає Інформатор.

Після знайомства вони вирушили до Офісу Президента України, де обговорили з Володимиром Зеленським подальші плани щодо залучення коштів, проєкти до Дня незалежності та способи тримати увагу світової спільноти після майже шести місяців війни. Зокрема, амбасадори оголосили про старт молодіжної програми UNITED24, її мета — залучити до підтримки України активну молодь по всьому світу.  

Американський актор Лієв Шрайбер та Андрій Шевченко зустрілися з Володимиром Зеленським
Американський актор Лієв Шрайбер та Андрій Шевченко зустрілися з Володимиром Зеленським

«Мій старший син Джордан усім серцем переживає за Україну, — розповів Андрій Шевченко. — З перших днів війни він питає, як він та його друзі можуть допомогти Україні. Я радий, що він стане одним із перших учасників молодіжної програми UNITED24, яка пропонує молоді по всьому світу різні рівні залучення та сценарії того, що можна робити: від інформаційної підтримки в соціальних мережах до глобального залучення шкільних та університетських спільнот». 

У межах візиту амбасадори UNITED24 завітали в Макарів та Бородянку — передмістя Києва, які найбільше постраждали під час повномасштабного російського вторгнення. Шевченко та Шрайбер відвідали вщент зруйнований макарівський дитячий садочок, зустрілися з людьми, які втратили свої домівки й наразі проживають у модульному містечку в Бородянці, а ще зробили сюрприз та приїхали на тренування місцевої дитячої футбольної команди. 

Андрій Шевченко та Лієв Шрайбер відвідали Бородянку і запустили молодіжну програму підтримки України  2
Андрій Шевченко та Лієв Шрайбер відвідали Бородянку і запустили молодіжну програму підтримки України  3

«Це мій третій раз в Україні, але перший у Києві з моменту вторгнення. Я знав, що побачу руйнування та біль під час цієї подорожі, але справжнім відкриттям для мене стали люди, — розповідає Лієв Шрайбер. — Я дійсно не очікував, що зустріну стільки надзвичайних людей. Людей, які попри все, що трапилось із ними за останні декілька місяців, готові відновлювати не лише власний добробут, а й життя та оселі своїх сусідів. Людей, які, незважаючи ні на що, жартують, пригощають солоними огірками та свіжим варенням, приготованими на тимчасовій кухні, в ста метрах від місця, яке ще п’ять місяців тому було центральною вулицею Бородянки. Такі сила духу та стійкість — особливі якості, які для мене завжди визначатимуть український народ

Андрій Шевченко та Лієв Шрайбер відвідали Бородянку і запустили молодіжну програму підтримки України  4
Андрій Шевченко та Лієв Шрайбер відвідали Бородянку і запустили молодіжну програму підтримки України  5

Довгий день завершився зйомками відео UNITED24, сценарій для якого написав сам Шрайбер. Наступного ранку американський актор вирушив до Львова. Андрій Шевченко днями планує інші поїздки Україною. 

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.