3500 доларів за одруження на жінці з інвалідністю: поліція Києва викрила чергову схему для виїзду за кордон ухилянтів

Читать на русском

Столичні поліцейські викрили масштабну схему переправлення чоловіків через державний кордон

Читать на русском
Виїзд за кордон
Злочинну діяльності організувала 38-річна мешканка Київщини.

Столичні поліцейські викрили масштабну схему переправлення чоловіків через державний кордон

Фігурантки справи через телеграм-канали підшукували військовозобов’язаних чоловіків, бажаючих уникнути мобілізації, та пропонували їм одружитись на жінках з інвалідністю. А далі - виїхати за кордон. Злочинну діяльность організувала 38-річна мешканка Київщини. Про це 26 квітня повідомили у відділі комунікації поліції Києва.

«Фіктивне шлюбне агентство» викрили співробітники міграційної поліції спільно зі слідчими поліції Києва та під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури. Наразі правоохоронці встановлюють всіх учасників, причетних до вказаної незаконної оборудки.

«Оперативники встановили, що злочинну діяльності організувала 38-річна мешканка Київщини. Остання через оголошення в телеграм-каналах підшукувала чоловіків призивного віку, а її 48-річна спільниця допомагала із пошуком «наречених». Крім того, організаторка особисто супроводжувала молодят до кордону. За всю процедуру фігурантки просили 3500 доларів США», - йдеться в повідомленні.

Протиправну діяльність було викрито одразу після укладання фіктивного шлюбу із 43-річною уродженкою Тернопільської області, яка приїхала до столиці на один день для здійснення угоди. За свою участь у незаконній оборудці остання отримала 1500 доларів, які було вилучено під час слідчих дій.

Організаторку та «наречену» правоохоронці затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу та повідомили їм про підозру за ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Санкція найбільшого покарання передбачає до дев’яти років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Наразі вирішується питання про оголошення про підозру третій учасниці незаконної оборудки, та встановлюються й інші особи, причетні до протиправної діяльності.

 Які ще схеми втечі ухилянтів

Кілька тижнів тому прикордонники затримали вісьмох осіб під час спроби переплисти Кучурганський лиман в Одеській області. Для цього вони одягли захисні рибальські комбінезони. Канал незаконного переміщення людей через кордон організували двоє чоловіків. Вони підшукували потенційних "клієнтів", підвозили їх до одного з сіл у прикордонні та давали вказівки щодо подальших дій. За "послуги" організатори вимагали з кожного "клієнта" по $5300.

Також прикордонники з Румунії виявили тіло 33-річного українця. Він родом з Харкова. Чоловік намагався переплисти річку Тису, але загинув, так і не діставшись сусідньої країни.

Крім того, нещодавно затримали трьох чоловіків, які намагалися незаконно перетнути кордон з Угорщиною та Румунією. Двоє з них, ризикуючи життям, вирішили теж плисти Тису з дитячими рятувальними жилетами.

Нагадаємо, раніше Інформатор писав, що четверо ухилянтів без поспіху перетнули кордон України з Угорщиною у супроводі чоловіка у камуфляжній формі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.