Як обрати м’ясо для пікніка: поради від VARUS

Як обрати м’ясо для пікніка: поради від VARUS

Останній місяць весни, а попереду довгоочікуване літо — погода так і кличе влаштувати пікнік. Відпочинок на природі складно уявити без ароматів смаженого на вогні м’яса.

Мережа VARUS склала для вас детальну інструкцію, як обрати м’ясо до пікніка, на що звертати увагу і як перевірити свіжість м’яса.

Обираємо м’ясо

Щоб приготувати смачний та соковитий шашлик або засмажити м'ясо на грилі, важливо правильно вибрати вид та власне саму частину м'яса.

Найпопулярніше м’ясо для шашлику чи барбекю — свинина. Готувати її просто, а після смаження вона стає м’якою та соковитою. Найкращі частини для приготування на вогні — ошийок, вирізка та корейка. Також шашлик можна готувати зі стегнової чи плечової частини, проте в такому випадку знадобиться тривале маринування.

Смачний шашлик виходить також з птиці — курятини або індичатини. Для того, щоб м’ясо не вийшло надто сухим, краще обирати стегнову частину.

Яловичина — не найкращий варіант для барбекю, адже вона доволі суха та жорстка. Якщо ви все ж обираєте її, то варто ретельно замаринувати м’ясо перед смаженням.

“Звісно, що найбільшу популярність серед наших клієнтів традиційно мають свинина та птиця. В асортименті наших супермаркетів представлені ті частини, які ідеально підходять для смаження — корейка і вирізка. Наша мережа пропонує широкий асортимент м’ясних продуктів, який задовольнить смак навіть найвибагливіших клієнтів”, — розповідає керівниця відділу власного виробництва мережі VARUS Оксана Назаренко.

Як обрати м’ясо для пікніка: поради від VARUS 1

На що звертати увагу і як перевірити свіжість м’яса

Найпопулярніші місця для купівлі м’яса — це традиційні ринки та мережеві супермаркети. Хоча і багато людей віддає перевагу купівлі м'яса на ринках, проте покупці не можуть бути впевнені у 100% якості такої продукції. Як приклад, купуючи продукцію у супермаркетах, ви точно знаєте, що м’ясо зберігається з дотриманням температурного режиму та має всі сертифікати відповідності від постачальників, які в свою чергу регулярно проходять перевірки.

Якісне та свіже м’ясо можна визначити самостійно за зовнішніми ознаками. Ось на що радять звернути увагу фахівці з якості мережі VARUS:

  • Колір. Свіже м’ясо має однорідний рожевий колір — від блідого до насиченого. Темно-червоне, бордове, коричневе м’ясо, скоріш за все, старе та не підійде для приготування. Поверхня м’яса має бути глянцевою, блискучою без липкості та нальоту.
  • Запах. Якщо відчуваєте хоча б натяк на неприємний запах — відмовтесь від покупки.
  • Консистенція. Перевірити чи вже заморожували м’ясо можна доволі легко. Кілька разів розморожене м’ясо виділятиме дуже багато рідини, чого не скажеш про свіже. М’ясо, яке раніше не було замороженим, буде пружним на дотик. На м’ясі не має бути крові, слизу, зайвих рідин чи плям.
  • Рекомендована температура зберігання в охолодженому вигляді – 0-4 градуси. Заморожене м'ясо також підходить для приготування шашлику. Але є єдина умова: вона не повинна зазнавати повторного заморожування. У протилежному випадку ваш шашлик вийде жорстким.

Ну що ж, незалежно від виду м’яса, краще за все обирати охолоджене, яке раніше не піддавалось заморожуванню. А придбати свіже охолоджене м’ясо для шашлику або домашньої вечері можна у супермаркетах мережі VARUS.

Як обрати м’ясо для пікніка: поради від VARUS 2
Як обрати м’ясо для пікніка: поради від VARUS 3

Партнерський матеріал

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.