Ситуація погіршується: половина Києва може залишитись без світла

Ситуація погіршується: половина Києва може залишитись без світла

В ніч на 27 жовтня російські терористи завдали нового удару по енергетичній інфраструктурі у Київській області. Це погіршило і без того непросту ситуацію з енергопостачанням. Дефіцит електроенергії у столиці може сягнути 30%. 

Про це повідомляє інформатор з посиланням на YASNO. У компанії попереджають, що найближчим часом більше абонентів відчують на собі наслідки російських атак.

"Для вашого розуміння. Зазвичай Київ споживає 1 000-1 200 МВт. Наразі орієнтовна наявна потужність складає 600-800 МВт. Тобто, майже пів Києва може залишитися без світла. Щоб не допустити повного знеструмлення, оператори системи розподілу будуть обмежувати споживання електроенергії за вказівками Укренерго", — повідомляє оператор.

У YASNO попереджають — відключення будуть більш тривалими й стосуватимуться значно більшої кількості споживачів. Абонентам не варто орієнтуватись на графіки стабілізаційних відключень — зараз вони не актуальні.

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.