Як криптовалюта допомогла купити зброю українським військовим

Як криптовалюта допомогла купити зброю українським військовим

Росія вторглася в Україну в лютому, що змусило країну розпочати численні акції пожертвувань у спробі зміцнити свою оборону, використовуючи криптовалюту у безпрецедентний спосіб. Обмін криптовалют від українських криптообмінників став корисним інструментом для закупівлі зброї і не тільки.

Уряд України закупив та продовжує закуповувати зброю, безпілотні літальні апарати (БПЛА, більш відомі як дрони) та цифрові оптичні приціли. Перша величезна закупівля була у період березня-травня на частину з 60 мільйонів доларів із криптовалюти, пожертвуваних після вторгнення Росії до України.

Михайло Федоров, міністр цифрових трансформацій України, неодноразово публікував у Твіттері статистику видатків, яка показувала, на які цілі йшли кошти, зібрані за допомогою криптовалют.

Криптовалюти рятують життя

Криптовалюти відіграють важливу роль у війні за Україну, допомагаючи уряду збирати мільйони доларів для фінансування боротьби з російським вторгненням. Більшість крипто-пожертв надходить у вигляді Bitcoin, Ethereum і стейблкоіну ​​Tether – монети, прив'язаної один до одного до долара. На сьогоднішній день Україні задонатили понад 600 Біткоїнів, що становить близько 12 мільйонів гривень. Ви також можете підтримати Україну, купити Біткоїн у Києві чи іншому місті, та відправити кошти на офіційні державні криптогаманці. Таким чином, ви зможете зберегти життя українським військовим та забезпечити всім необхідним, а також залишити свій слід у боротьбі з окупантами.

Масові закупівлі

Україна закупила 213 БПЛА, витративши на це близько $12 000 000. Це зробило безпілотники найбільшою категорією, в яку вкладено зібрані кошти.

Закупівля польових пайків відноситься до більшої кількості категорій. Країна закупила приблизно 416 тисяч польових пайків за рахунок крипто-пожертвувань.

Іншими основними витратами у кількісному вираженні були медичні. Усього було закуплено 105 000 різних медикаментів та 31 000 військових медичних комплектів. Україна також закупила близько 80 тисяч елементів військового екіпірування. До цього числа входять 8 000 бронежилетів та 5 000 цифрових оптичних прицілів.

Наступні категорії включають купівлю бронежилетів (близько $7 млн, витрачених на 8 460 бронежилетів), комплектів комп'ютерного обладнання та програмного забезпечення ($5,7 млн), на організацію всесвітньої антивоєнної медіа-кампанії, та на додаткову зброю, яка не розголошується та була запрошена Міністерством оборони.

Партнерський матеріал

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.