Розслідування загибелі людей через зачинене укриття в Києві: суд обрав запобіжні заходи

Розслідування загибелі людей через зачинене укриття в Києві: суд обрав запобіжні заходи

Суд обрав запобіжні заходи чотирьом фігурантам, які причетні до загибелі людей біля укриття.

Першу заступницю голови Деснянської районної державної адміністрації, директора лікарні та його заступника з технічних питань суд відправив під цілодобовий домашній арешт. Про це повідомляє Інформатор з посиланням на поліцію Києва.

Охоронець лікарні перебуватиме від вартою без можливості внесення застави.

Нагадаємо, трагедія сталася у Деснянському районі Києва. Під час масованого обстрілу столиці біля укриття загинуло троє людей, серед яких 9-річна дитина.

На місці події слідчі відшукали ключі, якими можна було відчинити укриття з обох сторін. У подальшому правоохоронці зайшли до бомбосховища та переконались, що вхідні двері і справді були зачинені.

За службову недбалість, що призвела до тяжких наслідків, троє чиновників на час розслідування справи за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України перебуватимуть під цілодобовим домашнім арештом. Фігурантам загрожує до пʼяти років позбавлення волі. Охоронець лікарні, дії якого слідчі кваліфікували за ч. 3 ст. 135 Кримінального кодексу України - залишення у небезпеці, що спричинило смерть осіб, перебуватиме під вартою. Йому загрожує до восьми років увʼязнення.

Розслідування загибелі людей через зачинене укриття в Києві: суд обрав запобіжні заходи 1

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Платон Бережний

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.