Кличко відреагував на заяву Зеленського про "нокаут" через зачинені укриття в Києві

Кличко відреагував на заяву Зеленського про "нокаут" через зачинені укриття в Києві

Після обстрілу 1 червня, в якому загинули 3 людини, серед яких буда 9-річна дівчинка, в столиці почали розслідування та пошук винних у закритому укритті. Питання розглядають на рівні Президента, який, своєю чергою, не забарився прокоментувати ситуацію.

Під час спілкування з журналістами, як повідомляє "Українська правда", Володимир Зеленський натякнув на неприємні наслідки для мера Києва Віталія Кличка, якщо підтвердиться, що в столиці через закрите бомбосховище загинули люди. Президент сказав "Може бути нокаут". Передає Інформатор.

У пятницю, 2 червня, мер Києва Віталій Кличко повідомив, що ініціював засідання столичної постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На ньому обговорили питання координації дій всіх служб щодо забезпечення роботи і доступу до укриттів у Києві. До участі в засіданні комісії були запрошені представники Департаментів КМДА, ДСНС міста, правоохоронних органів, керівники депутатських фракцій Київради.

Після засідання Кличко підкреслив в своєму телеграм-каналі, що відповідальними за укриття Києва є глави районів, яких призначає Президент, за поданням уряду. і підкреслив, що мер столиці не може не те що звільнити голову району, а навіть винести йому догану. А ще, що 10 глав районів 9 у нас — представники від «Слуги Народу».

Пряма мова Кличко:

"Минулого року місто виділило 320 млн гривень. Цього року - більш, як 900 мільйонів. Тобто, загалом — 1,2 мільярди гривень з міського бюджету виділили районам на облаштування укриттів. Цими коштами, підкреслю, розпоряджалися й розпоряджаються РДА міста. Відповідальними є глави районів. На сьогодні виконання і використання коштів - вкрай незадовільне. В кінці червня підіб’ємо підсумки використання коштів на облаштування укриттів.  І звернення до Президента на відсторонення чи звільнення можуть бути і на інших глав районів.  Це не виправдання ні для кого абсолютно. Зрозуміло, що відповідальність - спільна. Всіх служб і моя, як мера міста. Але також хочу нагадати, що глав районів столиці призначає президент, за поданням уряду. Мер столиці не може не те що звільнити голову району, а навіть винести йому догану!   І маленька довідка: з 10 глав районів 9 у нас — представники від «Слуги Народу». Керівник Київської міської військової адміністрації призначений Офісом Президента. Це — якщо про спільну і справедливу відповідальність.   І сьогодні я наголошую главам районів, що саботажу терпіти не буду! Райони столиці — це не окремі князівства, де можна ходити в білих рукавичках і нехтувати виконанням своїх обовʼязків. Ви - представники влади столиці!

Наступне. Ухвалене рішення про цілодобовий доступ до укриттів - обовʼязкове до виконання всім установам і закладам. Обовʼязкове для контролю всіма відповідальними службами. Також до контролю за доступом буде долучена громадськість. Всі небайдужі можуть доєднатися і стати інспекторами громадського контролю.  Звертатися потрібно до Департаменту муніципальної безпеки.  Патрульна поліція, і ми за це вдячні, допоможе перевіряти доступність укриттів під час повітряної тривоги в комендантську годину.   Також Київрада, на найближчому позачерговому засіданні, яке відбудеться 8 червня, звернеться до парламенту. Щодо встановлення відповідальності, в тому числі, приватних власників приміщень укриттів, - за недопуск людей та неналежну роботу укриттів. Хочу звернутися до мешканців столиці. Ворог зараз обстрілює столицю балістичними ракетами. Коли тривога може пролунати  за лічені хвилини. Якщо ви розумієте, що так швидко не дійдете до укриття, дотримуйтеся правила двох стін у помешканні. Міська влада посилює контроль за роботою укриттів, так, питання є. І будемо працювати. Також ми продовжуємо дбати про життєзабезпечення столиці. Підтримувати місто в належному стані. І навіть в умовах воєнного стану, робити столицю гарним і комфортним містом", - написав Кличко.

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Платон Бережний

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.