Хто у Києві відповідає за укриття: Кличко доручив негайно перевірити всі сховища

Хто у Києві відповідає за укриття: Кличко доручив негайно перевірити всі сховища

У Києві під час нічного обстрілу 1 червня виявили, що укриття поліклініки, куди впали уламки і загинули люди, на момент повітряної тривоги було зачинене.

У кожному районі міста відповідальність за роботу укриттів несуть керівники установ, де розташовані укриття, і глави районів. Про це наголосив мер Києва Віталій Кличко, передає Інформатор.

Глави РДА відповідальні за доступ і облаштування укриттів, які нанесені на мапу укриттів столиці.

"Щодо Деснянського району - у школі поруч, з поліклінікою укриття було відкритим і в ньому були люди", - підкреслив Кличко.

Також мер повідомив, що контролювати роботу укриттів уночі будуть патрульні поліцейські. Вони обʼїжджатимуть у комендантську годину під час повітряної тривоги укриття, що є на мапі міста і перевірятимуть, чи вони відчинені. Та оперативно передаватимуть інформацію міським службам.

Також Кличко дав окреме доручення главам районів столиці негайно перевірити всі укриття, за роботу яких відповідають голови РДА міста.

"Звернувся до Офісу Президента та уряду, які погоджують призначення та звільнення глав районів столиці, про відсторонення голови Деснянського району Дмитра Ратнікова від виконання обовʼязків, поки триває слідство щодо того чи було відчиненим вночі укриття в поліклініці, біля якої загинули троє людей.

Відстороненим має бути і керівник медзакладу, якого призначала Деснянська райадміністрація", - повідомив мер.

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Платон Бережний

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.