У Києві відкрили 40-ву мініскульптурку проєкту «Шукай!»: де й кому присвячена

У Києві відкрили 40-ву мініскульптурку проєкту «Шукай!»: де й кому присвячена

Напередодні Дня Києва на вулиці Десятинній, 12 встановили бронзову мініскульптурку «Київська складáнка». Це сорокова, ювілейна, мініскульптурка проєкту менеджерки Києва Юлії Бевзенко «Шукай!». Вона присвячена всім киянам, які жили, живуть і житимуть у місті.

Cкладáнка ― український відповідник до слова «пазл». Вона символізує єдність Києва. Фрагменти «Київської складáнки» формують кияни, а також ті, для кого Київ став домівкою. Розповідає Інформатор.

«П’ять років ми розповідаємо мешканцям і гостям столиці про її історію. Однак зараз історію Києва пише кожен мешканець міста. Тому “Київська складáнка” це подарунок усім киянам. Тим, хто живе тут поколіннями, й тим, хто сюди переїхав. Тим, хто виїхав із Києва через війну та обовʼязково повернеться. Тим, хто захищав Київ і продовжує його захищати. На знак того, що Київ складається з усіх нас, кожен може притиснути свій палець до відбитка на мініскульптурці», ― пояснює Юлія Бевзенко, менеджерка Києва, засновниця проєкту «Шукай!».

«Київську складáнку» створив скульптор Юрій Білявський. Меценатом мініскульптурки виступив Інститут вертебрології та реабілітації.

«Ми долучаємося до проєкту “Шукай!” уже втретє. Разом із Юлією Бевзенко ми відкрили мініскульптурки “Серце Києва” та “Гелікоптер Сікорського”. Наші клініки працюють у місті понад 20 років і за цей час стали частиною життя киян. “Київська складáнка” передає суть усього проєкту “Шукай!”. Це присвята всім киянам, кожен з яких є співтворцем історії міста. Це символ єднання і підтримки одне одного, особливо зараз у найважчий період для нашої країни. Внесок кожного українського громадянина та кожного бізнесу в розвиток міста є неоціненним», ― зазначає Тетяна Бабич, директорка Інституту вертебрології та реабілітації. 

Відшукати бронзову мініскульптурку «Київська складáнка» можна на фасаді будинку за адресою: вул. Десятинна, 12. Поруч із нею розміщений QR-код, що веде на сайт «Шукай!», де є більше інформації про мініскульптурку та проєкт.

«Шукай!» — проєкт менеджерки Києва Юлії Бевзенко, заснований 2018 року. Він розповідає про історію Києва у бронзових мініскульптурках. Серед них, зокрема, «Київська гривня» на Володимирській, «Київська пальма» на Назарівській, «Обличчя Києва» на Верхньому Валу, «Ланцюговий міст» на бульварі Миколи Міхновського, «Київські шахи» у парку Шевченка, «Гелікоптер Сікорського» на Ярославовому Валу, «Київська кава» на Великій Житомирській, «Цукровий бурячок» на фасаді першого корпусу Київського політехнічного інституту, «Танцівники на Театральній», «Привид Києва», «Паляниця», «Київський фонтан», «Київський велотрек» та інші.

У Києві відкрили 40-ву мініскульптурку проєкту «Шукай!»: де й кому присвячена 1
У Києві відкрили 40-ву мініскульптурку проєкту «Шукай!»: де й кому присвячена 2
У Києві відкрили 40-ву мініскульптурку проєкту «Шукай!»: де й кому присвячена 3
У Києві відкрили 40-ву мініскульптурку проєкту «Шукай!»: де й кому присвячена 4
У Києві відкрили 40-ву мініскульптурку проєкту «Шукай!»: де й кому присвячена 5
У Києві відкрили 40-ву мініскульптурку проєкту «Шукай!»: де й кому присвячена 6

Все про проєкт менеджерки Києва Юлії Бевзенко дивіться по тегу – “ШУКАЙ

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Варвара Грекова

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.