Обіцяв родичам за гроші вивезти поранених бійців з передової: у Києві затримали шахрая

Обіцяв родичам за гроші вивезти поранених бійців з передової: у Києві затримали шахрая

Шахрай зв’язувався через соцмережу з родичами безвісно зниклих військовослужбовців та представляючись їх товаришем по службі просив гроші на евакуацію поранених. На даний час відомо про шістьох потерпілих від таких шахрайських дій. Наступні вісім років він може провести за ґратами.

Правоохоронці викрили чоловіка, який шахрайським шляхом заволодівав грошима громадян. Правопорушником виявився 28-річний місцевий мешканець. передає Інформатор з посиланням на нацполіцію Києва.

Поліцейські встановили, що зловмисник створив акаунт у соцмережі та зв’язувався з родичами безвісно зниклих військовослужбовців ЗСУ, представляючись їх товаришем по службі. Чоловік розповідав, що його побратима нібито важко поранено, тож просив гроші на евакуацію. Таким чином фігурант ошукав щонайменше шестеро громадян, а свої «послуги» оцінював від 1,5 до 5 тисяч гривень.

Під час затримання у нього вилучили мобільний телефон та банківську картку, на яку потерпілі перераховували кошти. Зловмисника затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Суд обрав затриманому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у сумі 1 342 000 грн

Обіцяв родичам за гроші вивезти поранених бійців з передової: у Києві затримали шахрая 1
Обіцяв родичам за гроші вивезти поранених бійців з передової: у Києві затримали шахрая 2
Обіцяв родичам за гроші вивезти поранених бійців з передової: у Києві затримали шахрая 3
Обіцяв родичам за гроші вивезти поранених бійців з передової: у Києві затримали шахрая 4

Всі новини про ДТП та інші порушення законів читайте в розділі — ТРЕШ.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Платон Бережний

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.