У ЦНАПах Києва тепер можна одружитись: де і які послуги ввели

У ЦНАПах Києва тепер можна одружитись: де і які послуги ввели

У столиці стартує пілотний проект – тепер одружитися, оформити свідоцтво про народження та про смерть можна у кількох районних ЦНАПах.

Перша церемонія одруження відбулася у Центрі надання адміністративних послуг Святошинського району.

Завдяки співпраці київської міської влади та Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції у Києві стартує пілотний проект надання адмініпослуги з державної реєстрації народження, шлюбу, смерті у районних ЦНАПах.

Наразі послуги доступні у чотирьох районах міста: Святошинському, Оболонському, Дарницькому і Дніпровському, згодом зазначений перелік буде розширюватися.

Для реєстрації шлюбу обов’язково необхідно мати при собі паспорти.

Заяву оформлює працівник, заявники ж лише ставлять на ній свої підписи та сплачують державне мито у розмірі 85 копійок. Для цього не потрібно додатково нікуди йти – у приміщенні ЦНАП наявні термінали для оплати та відділення банку. Щоб одружитися,

Представник управління державної реєстрації актів цивільного стану Департаменту з питань реєстрації КМДА складає актовий запис цивільного стану та видає свідоцтво про шлюб молодому подружжю.

Для реєстрації народження дитини надаються паспорти батьків (які перебувають у шлюбі та мають спільне прізвище) та медичне свідоцтво про народження або медичний висновок.

Заяву оформлює працівник, заявники ж лише ставлять на ній свої підписи.

Представник управління державної реєстрації актів цивільного стану Департаменту з питань реєстрації КМДА складає актовий запис цивільного стану та видає свідоцтво про народження батькам.

Щоб зареєструвати смерть, із собою обов’язково необхідно взяти лікарське свідоцтво про смерть, паспорт померлого та власний паспорт. Заяву оформлює працівник, заявник ж лише ставить на ній свій підпис.

Представник управління державної реєстрації актів цивільного стану Департаменту з питань реєстрації КМДА складає актовий запис цивільного стану та видає свідоцтво про смерть заявнику.

У ЦНАПах Києва тепер можна одружитись: де і які послуги ввели 1
У ЦНАПах Києва тепер можна одружитись: де і які послуги ввели 2
У ЦНАПах Києва тепер можна одружитись: де і які послуги ввели 3

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Платон Бережний

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.