Влада Києва просить на Великдень обмежити проведення масових богослужінь і забезпечити онлайн-трансляції

Влада Києва просить на Великдень обмежити проведення масових богослужінь і забезпечити онлайн-трансляції

Цього року на Великдень, який припадає на 16 квітня, храми та собори будуть відкриті для усіх вірян. Міська влада нагадує, що відзначення Великодніх свят цьогоріч відбувається в умовах воєнного стану.

Мешканців закликають надати перевагу трансляціям богослужінь і пам’ятати про комендантську годину, що діє із 00:00 до 05:00. Про це повідомила заступниця голови КМДА Ганна Старостенко, передає Інформатор.

У КМДА підкреслили, що вада міста звернулася до керівників релігійних громад із проханням обмежити проведення масових богослужінь і максимально забезпечити онлайн-трансляції з культових споруд на українських телеканалах та через інтернет.

«Україна продовжує жити в стані війни, тому ми маємо залишатись свідомими громадянами та діяти з урахуванням рекомендацій військових, уникаючи масових скупчень, щоб уберегти один одного. Окрім того, звертаємо увагу містян, що в Києві продовжує діяти комендантська година, яка триває з 00:00 до 05:00», – наголосила Ганна Старостенко.

Все про традиції, кошик та умови святкування у 2023 році читайте по тегу – ВЕЛИКДЕНЬ.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Варвара Грекова

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.