У Києві відкрили реєстрацію на ювілейний 30-й благодійний «Пробіг під каштанами»

У Києві відкрили реєстрацію на ювілейний 30-й благодійний «Пробіг під каштанами»

У Києві почалась реєстрація на ювілейний 30-й благодійний «Пробіг під каштанами», який традиційно відбудеться в останню неділю травня - на День міста.

Гасло проєкту незмінне – #біжу заради маленьких сердець. Цього року, 28 травня, у День Києва, учасники «Пробігу під каштанами» бігтимуть заради маленьких пацієнтів Центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України. Передає Інформатор з посиланням на КМДА.

«30-й «Пробіг під каштанами» об’єднує киян та всіх небайдужих задля допомоги дітям. Зібрані під час цієї спортивної події внески підуть на закупівлю необхідного обладнання для лікування дітей із вадами серця у Центрі дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України. Цьогоріч правила участі окреслено умовами воєнного часу, тому з міркувань безпеки учасники не збиратимуться на єдиній локації та в один час. Долучитись до заходу можуть усі охочі як з України, так і з будь-якої країни світу», – зазначила Юлія Хан.

Організатори закликають долучатися до заходу онлайн та виходити на пробіжку/прогулянку в безпечних місцях.

Щоб долучитися до заходу учасникам, які будуть бігти в Україні, потрібно: зареєструватися на probig.in.ua, здійснити благодійний внесок 300 грн та вказати у листі дані для відправки стартового пакету. 28 травня 2023 року вийти на пробіжку та опублікувати фото в соцмережах із тегом #Probig2023.

Онлайн участь із країн світу: зареєструватися на probig.in.ua, здійснити благодійний внесок 300 грн (~ 8 доларів або 7,5 євро), завантажити та надрукувати онлайн номерок. Вийти на прогулянку чи пробіжку протягом дня 28 травня, опублікувати фото в соцмережах із тегом #Probig2023.

Більше інформації про «Пробіг під каштанами» – на офіційному сайті проєкту: probig.in.ua.

Організатори: БО «БФ «Пробіг під каштанами», Київська міська державна адміністрація (КМДА).

Додатково. Минулого року до «Пробігу під каштанами» долучилися учасники із 80 міст та селищ України. Також до старту долучалися українці та іноземці в 31 країні світу.

За благодійні внески учасників для Центру дитячої кардіології та кардіохірургії було придбано унікальні інструменти для проведення мініінвазивних кардіохірургічних втручань у дітей. Проведення таких операцій дозволяє отримати не лише чудовий косметичний ефект, а й зменшити травматизацію, що сприяє швидкому післяопераційному відновленню маленьких пацієнтів. Завдяки великому досвіду працівники дитячого хірургічного відділення виправляють більшість вроджених вад серця через невеликий доступ. На сьогодні в Центрі проведено уже близько 900 таких операцій. Загалом за роки підтримки Центру придбано обладнання та матеріали на еквівалентну суму понад $715 000.

Всі новини про музеї, виставки та події в рубриці — Куди піти у Києві.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Варвара Грекова

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.