У Києві на фасаді університету Грінченка з’явилася меморіальна дошка Віктору Огнев’юку

У Києві на фасаді  університету Грінченка з’явилася меморіальна дошка Віктору Огнев’юку

На фасаді корпусу Київського університету імені Бориса Грінченка (вул. Левка Лук’яненка, 13-Б) з’явилася меморіальна дошка Віктору Огнев’юку, який був ректором цього вишу із 2007 до 2022 року.

Автор барельєфу – скульптор Микола Зноба. Про це повідомили в КМДА, передає Інформатор.

Окрім того, ім’я професора, академіка Віктора Огневʼюка присвоїли залі Вченої ради Університету. Також у рамках меморіальних заходів в Університеті Грінченка відбулися Огнев’юківські читання «Освіта – сутність часу», де презентували енциклопедичний словник-довідник «Філософія історії» за редакцією В. Огнев’юка, і відкрили галерею та фотовиставку, присвячену його життєвому та професійному шляху.

Віктор Огнев’юк – доктор філософських наук, професор, академік НАПН України, заслужений працівник освіти України, повний кавалер ордена «За заслуги», пішов із життя восени 2022 року. Як відзначають у виші, саме завдяки його стратегічному мисленню та прогресивним поглядам, Університет Грінченка за короткий час перетворився на освітній, науковий, культурний осередок Києва – університет європейської столиці.

У Києві на фасаді  університету Грінченка з’явилася меморіальна дошка Віктору Огнев’юку 1

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Платон Бережний

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.