Київ отримав броньовані автомобілі швидкої допомоги: як виглядають і куди поїдуть

Київ отримав броньовані автомобілі швидкої допомоги: як виглядають і куди поїдуть

У вівторок, 14 березня,  Київ отримав першу партію броньованих автомобілів швидкої допомоги від британської фабрики «O&H Venari».

Спецтранспорт столична влада передасть нашим захисникам – Збройним Силам України. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час отримання авто, передає Інформатор.

«Влітку минулого року під час зустрічі з представниками британської фабрики «O&H Venari» ми домовилися про виготовлення 14-ти таких спеціальних транспортних засобів. І сьогодні керівник фабрики пан Олівер Нортон приїхав до столиці України, щоб передати першу партію – вісім броньованих швидких. Дві з них вже прибули до Києва, ще шість – в дорозі. Автівки ми передамо нашим захисникам – Збройним Силам України на передову, де вони сьогодні так потрібні. Адже кожне таке авто врятує життя не одного українського захисника. Спонсором виробництва та передачі швидких є Міністерство оборони Люксембургу» – зазначив Віталій Кличко.

Британська фабрика «O&H Venari» належить до концерну «Venari Group», який має два основних спеціалізованих підрозділи, визнаних на світовому рівні. Виробляють вони автомобілі швидкої допомоги та пожежні авто. Підрозділ з виробництва швидких, розташований у Східному Йоркширі, є найстарішим і найбільшим заводом у Великій Британії.

Мер Києва подякував за дуже цінну допомогу керівництву «O&H Venari», Міністерству оборони Люксембургу та представникам люксембурзької неприбуткової організації LUkraine, яка об’єднує українську громаду та допомагає Україні.

Київ отримав броньовані автомобілі швидкої допомоги: як виглядають і куди поїдуть 1
Київ отримав броньовані автомобілі швидкої допомоги: як виглядають і куди поїдуть 2
Київ отримав броньовані автомобілі швидкої допомоги: як виглядають і куди поїдуть 3
Київ отримав броньовані автомобілі швидкої допомоги: як виглядають і куди поїдуть 4
Київ отримав броньовані автомобілі швидкої допомоги: як виглядають і куди поїдуть 5
Київ отримав броньовані автомобілі швидкої допомоги: як виглядають і куди поїдуть 6

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.