Влада Києва повернула 375 га землі заказника «Троєщинські луки» у власність громади

Влада Києва повернула 375 га землі заказника «Троєщинські луки» у власність громади

Північний апеляційний господарський суд задовольнив скаргу Департаменту земельних ресурсів, що дозволило повернути територіальній громаді Києва 375 гектарів землі.

Про це повідомляє Департамент на своїй сторінці Facebook, передає Інформатор.

Йдеться про заказник «Троєщинські луки» у Деснянському районі.

Як повідомила "Економічна правда", апеляційні скарги у справі були подані Київрадою і ГО "Київський еколого-культурний центр".

Як зазначив адвокат Олександр Дядюк, який на суді представляв інтереси ГО "Київський еколого-культурний центр", своїм рішенням суд скасував незаконну реєстрацію 375 га заказника "Троєщинські луки", якими з допомогою "чорного" нотаріуса заволоділо сільгосптовариство "Нова Україна".

"Троєщинські луки"були оголошені ландшафтним заказником місцевого значення у 2020 році рішенням Київради. Згодом сільгосптовариство "Нова Україна" оскаржила це рішення в Господарському суді Києва – забудовники намагалися довести, що передана заказнику земля була раніше виділена їм для забудови.

У 2021 році Госпсуд відмовив забудовникам в позові, і вже у 2022 році це рішення було оскаржене сільгосптовариством "Нова Україна".

Влада Києва повернула 375 га землі заказника «Троєщинські луки» у власність громади 1

Всі новини про виплати та матеріальну допомогу читайте в розділі— ГРОШІ.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.