У Києві за торгівлю первоцвітами будуть штрафувати: скільки заплатять порушники

У Києві за торгівлю первоцвітами будуть штрафувати: скільки заплатять порушники

З приходом весни на вулицях міста починається стихійний продаж перших квітів. Міська влада закликає киян не купувати первоцвіти та нагадує про штрафи за торгівлю рідкісними рослинами.

Первоцвіти належать до рідкісних і зникаючих видів рослин. Більшість із них (підсніжники, проліски, крокуси, білоцвіт, сон-трава тощо) занесені до Червоної книги України та охороняються законом. Передає Інформатор.

Торгівля первоцвітами карається штрафом від 1700 до 3655 грн.

Збирання первоцвітів дуже шкідливе для природи тим, що не дає можливості рослинам утворити насіння. Зривання декількох рослин первоцвіту призводить до знищення десятків насінин, які в майбутньому могли б дати нове покоління.

За останній рік ворог завдав непоправної шкоди навколишньому середовищу України. Сьогодні особливо важливо відповідально ставитися до природи і не бути співучасниками екологічних злочинів.

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.