Страх, надії та невизначеність: чому багато людей досі не розуміють технологію криптовалют? Очевидні причини, які лежать на поверхні

Страх, надії та невизначеність: чому багато людей досі не розуміють технологію криптовалют? Очевидні причини, які лежать на поверхні

Страх, надії та невизначеність: чому багато людей досі не розуміють технологію криптовалют? Очевидні причини, які лежать на поверхні

За останні роки інвестиції в криптовалюту стали настільки популярними, що майнинг перетворився на справжній мейнстрім. Мільйони молодих ентузіастів по всьому світі активно обговорюють, як купувати криптовалюту, злети та падіння різних цифрових активів, їхній інвестиційний потенціал та тенденції на криптовалютному ринку.

Лише за 2021 рік, за даними Bloomberg, індустрія криптовалюти залучила венчурних інвестицій у розмірі $30 млрд. Це більше, ніж було вкладено за всі роки існування сектору. Сьогодні на ньому існують такі інструменти, як децентралізовані фінанси DeFi (Decentralized Finance), децентралізовані ігри (GameFi), невзаємозамінні токени (NFT) та інші напрямки. Однак, після більш ніж десятиліття стрімкого розвитку криптовалютної індустрії більшість людей досі не розуміють її специфіки. Така необізнаність цілком закономірно породжує в людях почуття страху та невпевненості.

Страх інвестування: чому люди не хочуть купувати крипту?

Більшість людей з острахом ставиться до інновацій. Це закладено в людській природі. Ніхто з нас не любить ризикувати, бо в печерні часи це могло коштувати життя. Добре, що зараз ми живемо вже не в кам'яному віці, тож можливість пасивного заробітку не повинна асоціюватись з ризиком для життя. Однак не дивлячись на це, у багатьох людей складається упереджена думка, пов'язана з безпекою криптовалютних операцій. Це зумовлено, в першу чергу, волатильністю криптовалютного ринку. Після стрімкого та неочікуваного торішнього падіння Біткоїна більшість людей взагалі дійшли до висновку, що криптовалюта – це обман і тепер просто не хочуть з нею зв'язуватися.

Відбувається це через недостатність інформації та слабку обізнаність. Багато хто не розуміє, що таке технологія блокчейн, як працюють криптовалютні обмінники та електронні гаманці, Деяким здається, що інвестування в ICO супроводжується серйозними ризиками, і взагалі все - це мильна бульбашка, яка рано чи пізно лусне.

Люди старшого покоління, а саме 50+, взагалі думають, що Біткоїн - це фінансова піраміда. Це зумовлено тим, що в 90-ті у них вже сформувалась модель мислення про те, що безплатний сир буває тільки в мишоловках. Це своєрідний привіт від МММ.

Додамо сюди те, що криптовалюта - це в першу чергу фінансова сфера. Від цього почуття страху та обережності у людей подвоюється. Ніхто просто так не хоче втрачати свої кровно зароблені гроші. Навіть за умови того, що потенційно можна заробити набагато більше.

Однак без належної теоретичної та практичної підготовки на ринку криптовалют просто неможливо заробити кошти. Наприклад, у 2017 році, коли трапився перший всесвітній хайп Біткоїна, багато хто купив його через незнання по 18 000 доларів. Після чого його вартість впала до рекордних 3000 доларів. Десятки тисяч людей зазнали збитків і назавжди втратили віру в криптовалюту. Хоча криптовалюта тут ні до чого. Це банальне незнання законів ринку цифрових активів.

В результаті страх інвестування в крипту з’явився в багатьох людей. Однак це можна виправити.

Що можна зробити, щоб подолати страх інвестування?

Для того, щоб подолати страх інвестування в криптовалюту, потрібно зробити кілька простих кроків:

  • По-перше, морально та психологічно підготувати себе до активних дій на ринку криптоактивів. Ви можете втратити велику кількість коштів через елементарні помилки. Але також можете отримувати великий прибуток. Просто будьте готові до цього.
  • По-друге, добре вивчіть ринок. Прочитайте теоретичні матеріали про те, як працює ринок криптоактивів, в чому полягає принцип децентралізації, як правильно торгувати, які існують ризики та переваги. Не забудьте дізнатися про безпеку зберігання ваших коштів. Адже в криптовалютному секторі дуже багато шахраїв, які намагатимуться ловити вас на помилках у сфері безпеки ваших коштів.
  • По-третє, диверсифікуйте ваші кошти. Візьміть невелику частину (близько 20% від вільних коштів), яку ви будете готові втратити. Ніколи не використовуйте кредитні кошти для інвестування в криптовалюту. Це може зіграти з вами злий жарт. Якщо ви переможете первісний страх і не інвестуватимете значну кількість коштів — ви зможете зайти на ринок і зрозуміти особисто для себе: чи цікавий вам подібний вид заробітку, чи може варто спробувати щось інше.

У будь-якому разі до всього потрібно підходити обдумано. Заходячи на криптовалютний ринок, ви повинні робити усвідомлені та розумні кроки. Попри сильну волатильність криптовалютного ринку, у довгостроковій перспективі він все одно зростатиме. Чим раніше ви до нього увійдете, тим більше у вас шансів примножити свій капітал. Пам'ятайте, що найкращий час для покупок був уже вчора.

Рекламний матеріал

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.