У Києві підіймають ціну електронного учнівського квитка: ще можна встигнути зекономити

У Києві підіймають ціну електронного учнівського квитка: ще можна встигнути зекономити

Вартість виготовлення картки електронного учнівського квитка з 1 березня зросте до 100 гривень через підвищення вартості матеріалів.

Усі, хто замовив квитки до кінця лютого, отримають їх за старою ціною, тому батькам рекомендують прискорити оформлення електронних учнівських. Про це інформує КП «Головний інформаційно-обчислювальний центр», передає Інформатор.

Як повідомили у ГІОЦ, більше половини столичних школярів – понад 150 тисяч, вже отримали електронні учнівські квитки. Ще 2,5 тисячі квитків – на стадії оформлення.

Нагадаємо, що електронні учнівські дають право їхнім власникам безкоштовного проїзду у громадському пасажирському транспорті столиці. Крім того, це перший крок для створення додаткових цифрових сервісів для школярів, їх можна використовувати як перепустку до навчального закладу.

Для замовлення електронного учнівського квитка потрібно:

  • зареєструватись у системі https://scard.kyivcity.gov.ua/;
  • знайти в системі дані про свою дитину та приєднати її картку до свого облікового запису;
  • додати/замінити фото дитини;
  • сформувати замовлення електронного носія учнівського квитка і отримати рахунок на оплату;
  • оплатити замовлення (онлайн або через банківську установу).

На етапі модерації усі дані заявки перевіряє працівник навчального закладу, після чого е-квиток відправляють на виробництво. Приблизний термін його виготовлення від моменту замовлення до друку – 1 місяць.

Електронне урядування значно пришвидшує та спрощує отримання послуг киянами. За всіма етапами виготовлення е-квитка можна спостерігати у своєму особистому кабінеті. Батькам не потрібно нікуди їхати – коли учнівський буде готовий, його доставлять у заклад, де навчається дитина. Працює електронний учнівський квиток до завершення навчання в школі.

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Платон Бережний

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.