Алея сміливості та військова допомога США: все про візит Байдена у Київ та зустріч з Зеленським

Алея сміливості та військова допомога США: все про візит Байдена у Київ та зустріч з Зеленським

У понеділок, 20 лютого, у столицю України прибув Президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден, який прибув до нашої країни з візитом уперше з початку повномасштабного російського вторгнення.

Президенти у рамках першої зустрічі вшанували пам’ять загиблих українських захисників. Володимир Зеленський і Джозеф Байден ушанували пам’ять українських героїв хвилиною мовчання. Після чого відвідали Свято-Михайлівський Золотоверхий монастир. Передає Інформатор.

Покладання квітів до стели пам'яті героїв України
Покладання квітів до стели пам'яті героїв України

Переговори та брифінг у Маріїнському палаці

Глава Української держави зустрів високого гостя у Маріїнського палацу в центрі столиці. Після представлення членів української та американської делегацій президенти України та США поспілкувалися у форматі віч-на-віч. Володимир Зеленський зазначив, що візит Джозефа Байдена є надзвичайно важливим сигналом підтримки для України та українців.

Алея сміливості та військова допомога США: все про візит Байдена у Київ та зустріч з Зеленським 2

Алея сміливості та військова допомога США: все про візит Байдена у Київ та зустріч з Зеленським 3
Алея сміливості та військова допомога США: все про візит Байдена у Київ та зустріч з Зеленським 4

Військова допомога США для України 

Байден та Зеленський провели спільний брифінг, на якому американський лідер анонсував новий пакет допомоги Україні на 500 мільйонів доларів та поставку далекобійної зброї. Він також перерахував зобов'язання щодо постачання озброєнь в Україну. Наші захисники мають отримати понад 700 танків, тисячі броньованих машин, тисяча артилерійських систем, понад 2 мільярдів артилерійських снарядів.

Президент США зазначив, що мета російського диктатора володимира путіна - "стерти Україну з карти". При цьому Байден вкотре пообіцяв підтримувати Україну. І робити це стільки, скільки потрібно.

Алея сміливості та військова допомога США: все про візит Байдена у Київ та зустріч з Зеленським 5

Алея сміливості

Президент України Володимир Зеленський і Президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден після завершення переговорів у Києві відвідали Алею сміливості на площі Конституції та взяли участь у відкритті іменної таблички, присвяченої американському лідеру. Глава Української держави нагадав, що на Алеї закарбовані імена тих, хто був із нашою країною та підтримував українське суспільство у складні часи повномасштабного російського вторгнення.

Алея сміливості та військова допомога США: все про візит Байдена у Київ та зустріч з Зеленським 6

Промова Байдена

Президент США Джозеф Байден під час своєї промови нагадав, що рік тому, після початку повномасштабної агресії Росії, Володимир Зеленський попросив його згуртувати лідерів зі всього світу на підтримку України.

«Тієї темної ночі рік тому світ готувався до можливого падіння Києва. Але минув рік, а Київ стоїть. І Україна стоїть, і демократія стоїть. І Америка стоїть із вами, і весь світ допомагає вам», – сказав Джозеф Байден.

Він відзначив, що всі українці, навіть діти, намагаються робити свій внесок у боротьбу за свою свободу.

«Це найбільша сухопутна війна у Європі за три чверті століття, і ви перемагаєте. Попри інші думки чи прогнози ви перемагаєте, ви й далі це робите», – наголосив Президент США.

Джозеф Байден заявив, що така агресія становить загрозу для всіх. Саме тому була сформована міжнародна коаліція, і понад 50 держав надають Україні гуманітарну, економічну та військову підтримку.

Крім того, Президент Сполучених Штатів повідомив про оголошення найближчим часом нових санкцій, спрямованих на недопущення обходу чинних санкційних механізмів.

Джозеф Байден зауважив, що нині Президент та всі громадяни України щодня нагадують світові, що означає мужність і хоробрість.

«Це справді вражає, нагадує нам, що свобода не має ціни. Вона безцінна, і за неї варто боротися стільки, скільки буде потрібно. І саме стільки ми залишатимемося з вами», – запевнив Президент США.

Алея сміливості та військова допомога США: все про візит Байдена у Київ та зустріч з Зеленським 7

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.