У Києві затримали злочинну групу викрадачів іномарок

У Києві затримали злочинну групу викрадачів іномарок

Поліція Києва викрила злочинну групу за викрадення іномарок. В організатора злочинних схем та його спільника поліцейські вилучили речові докази протиправної діяльності. 

У столиці викрили осіб, котрі організували на території Києва діяльність, пов’язану із незаконним заволодінням транспортними засобами. Про це повідомляє Інформатор з посиланням на поліцію Києва.

Правоохоронці встановили причетних до скоєння злочинів та затримали їх у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі та оперативники опитали свідків й очевидців, встановили маршрути пересування викрадених автомобілів.

У ході досудового розслідування з’ясували, що порушники викрадали транспортні засоби зокрема у нічний час доби. Організатор – це уродженець Сумщини, 1989 року народження, який виконував функції лідера, надавав вказівки та планував злочини. Також затримано його спільника – 51-річного киянина, який допомагав підшуковувати авто.

Серед викрадених автомобілів – легковики «Хонда», «Сузукі» та «Мазда». «Мазду» фігуранти встигли продати, однак правоохоронці встановили її місцезнаходження та вилучили.

Під час обшуку за місцями мешкання та у автомобілях зловмисників слідчі виявили та вилучили велику суму грошей, одяг, у якому фігуранти перебували під час скоєння злочинів, зброю та набої. Окрім того вилучили у спільників підроблені документи правоохоронних органів та різні перепустки, які зловмисники використовували під час скоєння злочинів. Дані факти будуть додатково кваліфіковані.

Розпочаті кримінальні провадження за ч. 3 ст. 289 – незаконне заволодіння транспортним засобом та ч. 1 ст. 263 – незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами Кримінального кодексу України. Затриманим повідомили про підозру.

Суд обрав фігурантам запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави в розмірі 3 мільйони гривень та 800 тисяч гривень. Їм загрожує до дванадцяти років позбавлення волі із конфіскацією майна.

У Києві затримали злочинну групу викрадачів іномарок 1
У Києві затримали злочинну групу викрадачів іномарок 2
У Києві затримали злочинну групу викрадачів іномарок 3
У Києві затримали злочинну групу викрадачів іномарок 4
У Києві затримали злочинну групу викрадачів іномарок 5

Всі новини про ДТП та інші порушення законів читайте в розділі— ТРЕШ.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Платон Бережний

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.