Від чого зараз залежить тривалість відключень світла у Київській області

Від чого зараз залежить тривалість відключень світла у Київській області

Після російської атаки 14 січня у регіоні зберігається дефіцит електроенергії. Через це «Укренерго» надає операторам систем розподілу ліміти споживання для збереження роботи енергосистеми.

Тривалість відключень світла у Київській області наразі пов’язана з низькими лімітами споживання. Про це повідомили в ДТЕК Київські електромережі, передає Інформатор.

На Київщині ліміт складає 50% від потреб всієї області, з яких лише 27% можна спрямувати населенню та малому бізнесу, оскільки решта йде на критичну інфраструктуру та промисловість, яка виконує важливі функції.

За формування лімітів для кожної області відповідає НЕК «Укренерго». Контролює доцільність цих прорахунків для кожної області – Міністерство енергетики.

Задача ДТЕК Київські регіональні електромережі – дотримуватись цих лімітів, щоб зберегти роботу енергосистеми в умовах постійного дефіциту.

Всі новини на тему електроенергії та у Києві та країні за тегом – Відключення світла.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.