«Альфа-Банк геть з України!»: у Києві мітингували проти російського банку та чиновниці НБУ

«Альфа-Банк геть з України!»: у Києві мітингували проти російського банку та чиновниці НБУ

Біля центрального офісу Сенс банку (до грудня 2022 року – Альфа-Банк) пройшов мітинг протесту. Мітингарі вимагали виходу Альфа-Банку з України та звинувачували директорку департаменту банківського нагляду Національного банку України Наталію Дегтярьову у лобіюванні інтересів російської фінустанови.

Протестувальники прийшли з плакатами «Альфа-Банк, геть з України!», «Дегтярьову на нари!», «Альфа-самка, геть з Нацбанку» до бізнес-центру на вулиці Саксаганського у Києві, скандували написані на плакатах гасла та роздавали перехожим та співробітникам БЦ листівки, які імітували російську 500-рубльову купюру із зображенням чиновниці Нацбанку. У тексті листівки були викладені звинувачення щодо тривалого співробітництва Наталії Дегтярьової із російськими фінансовими структурами.

«Альфа-Банк геть з України!»: у Києві мітингували проти російського банку та чиновниці НБУ 1

«Наталія Дегтярьова – директор Департаменту банківського нагляду НБУ. Завербована росіянами у 2008 році, під час роботи у Промінвестбанк після його купівлі російським державним банком ВЕБ, де головою наглядової ради був безпосередньо володимир путін. За російські гроші було куплено її призначення в НБУ у 2016 році. Там вона повністю відпрацьовувала завдання московських кураторів з лобіювання російського капіталу в Україні», - йдеться у тексті листівки.

Протестувальники звинуватили директорку департаменту банківського нагляду НБУ у тому, що завдяки її діям Альфа-Банк та інші російські фінустанови продовжували свою роботу в Україні впродовж 11 місяців війни.

«Альфа-Банк геть з України!»: у Києві мітингували проти російського банку та чиновниці НБУ 2

«Дегтярьова отримувала абонплату від Альфа-Банку, 1xbet, Сбербанка рф, ВТБ та інших фінансових установ. Після нападу росії не припинила своєї злочинної діяльності. Завдяки її зусиллям майже 11 місяців повномасштабної кривавої війни працювали Альфа-Банк, що належить людям з найближчого оточення путіна, та букмекер 1xbet, який відкрито підтримує війну і публічно відраховує процент з доходів «російським героям спецоперації». Рублі, які отримує Дегтярьова від Альфа-Банку та інших російських установ, мокрі від крові українців», - йдеться у листівці.

«Альфа-Банк геть з України!»: у Києві мітингували проти російського банку та чиновниці НБУ 3

Нагадаємо, нещодавно заступниця голови Нацбанку Катерина Рожкова заявила, що НБУ не бачить підстав для націоналізації Альфа-Банку. Представники експертного середовища жорстко розкритикували цю заяву. Зокрема,  економіст, експерт-аналітик Борис Кушнірук підкреслив, що працюючий Альфа-Банк, власники якого входять до найближчого оточення володимира путіна, дискредитує президента та керівництво НБУ, в той час як директорка департаменту банківського нагляду НБУ Наталія Дегтярьова "дружить" з "Альфа-Банком" щонайменше з 2018 року. В свою чергу журналіст та екс-головний редактор “Економічної правди” Сергій Лямець зазначив, що після викриття фактів, які можуть свідчити, що голова департаменту банківського нагляду НБУ Наталія Дегтярьова працює в інтересах букмекера 1xBet, який фінансує російську армію, чиновниця має бути звільнена.

«Альфа-Банк геть з України!»: у Києві мітингували проти російського банку та чиновниці НБУ 4
«Альфа-Банк геть з України!»: у Києві мітингували проти російського банку та чиновниці НБУ 5
«Альфа-Банк геть з України!»: у Києві мітингували проти російського банку та чиновниці НБУ 6
«Альфа-Банк геть з України!»: у Києві мітингували проти російського банку та чиновниці НБУ 7

Платон Бережний

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.