У Києві збільшили кількість генераторів для підключення бюветів у випадку блекауту

У Києві збільшили кількість генераторів для підключення бюветів у випадку блекауту

У столиці збільшили кількість джерел альтернативного живлення, що за необхідності під’єднають до бюветних комплексів у разі тривалої відсутності електроенергії.

Зараз вже 137 бюветів можуть бути під’єднані до генераторів. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, передає Інформатор.

«Ми не припиняємо працювати над тим, щоб зміцнити наші ресурси для протистояння ворогу, який постійно обстрілює енергетичну інфраструктуру. Ми пам’ятаємо 31 жовтня, коли, у результаті ударів по об’єктах критичної інфраструктури, були знеструмлені деякі водопровідні насосні станції. Бювети стали тимчасовим джерелом води для містян, поки роботу системи не було відновлено», – сказав Петро Пантелеєв.

Він нагадав, що у столиці загалом працює понад 170 бюветних комплексів, роботою яких опікується спеціалізоване водогосподарське комунальне підприємство «Київводфонд». На сайті підприємства розміщена мапа бюветів. На карті бювети позначені різними кольорами, зокрема, фіолетовим – ті комплекси, що мають можливість підключення до генератора.

Торгово-розважальні центри та магазини, які працюватимуть в умовах відсутності енергопостачання.

Всі новини на тему електроенергії та у Києві та країні за тегом – Відключення світла.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.