Як не спалити квартиру, якщо користуєтесь газовими пальниками у приміщенні

Як не спалити квартиру, якщо користуєтесь газовими пальниками у приміщенні

Міська влада закликає мешканців неухильно дотримуватися правил протипожежної безпеки в умовах відключення електрики, особливо у зв’язку із непоодинокими випадками необережного поводження з вогнем і газом.

Для захисту оселі від пожежі обов’язково запастися вогнегасником. І особливу увагу слід приділяти дітям: не дозволяти їм використовувати електроприлади та відкритий вогонь. Передає Інформатор з посиланням на КМДА.

Нагадуємо містянам поради Державної служби України з надзвичайних ситуацій про те, як убезпечити себе та житло від пожежі під час використання газового пальника:

  • купуйте лише сертифіковану продукцію в ліцензованих точках продажу;
  • неухильно дотримуйтеся інструкції виробника та завжди перевіряйте цілісність балончика (за допомогою мильного розчину можна перевірити відсутність слідів витікання газу);
  • використовуйте винятково в житловому приміщенні, де є вентиляція;
  • тримайте балони подалі від сонячних променів та від дії високих температур;
  • не встановлюйте газовий пальник або туристичні плитки з газовими балонами на поверхні електроплит або інше обладнання, яке може нагріватися.

Варто зазначити, що, за інформацією ДСНС України, лише минулої доби в Україні через пожежі загинули 12 людей, постраждали – 10. Загалом 11 січня сталося 148 пожеж, із них 99 — у житловому секторі.

Як зазначили фахівці, ця статистика є результатом того, що громадяни не дотримуються важливих правил пожежної безпеки, використовують несертифіковану продукцію для обігріву оселі та приготування їжі.

Більше  правил протипожежної безпеки – тут.

Як не спалити квартиру, якщо користуєтесь газовими пальниками у приміщенні 1

Всі новини на тему електроенергії та у Києві та країні за тегом – Відключення світла.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.