У Києві вже 42 котельні можуть працювати на генераторах у випадку блекауту

У Києві вже 42 котельні можуть працювати на генераторах у випадку блекауту

Йдеться насамперед про малі квартальні котельні. Перепідключення обладнання до автономного джерела живлення дозволяє звести до мінімуму перерви у наданні послуг централізованого опалення та гарячого водопостачання.

Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, передає Інформатор.

«Київтеплоенерго» сформувало достатні резерви палива для забезпечення резервного живлення загальних потреб підприємства.

Мерія перевірили роботу генератора на одній із котельних, від якої тепло отримують 50 будівель, дитячий садок та школа. Генератор потужністю 500 кВт сюди було встановлено 4 січня. Після перепідключення котельні до генератора необхідно виконати повний цикл пуску її обладнання, що оперативно роблять працівники «Київтеплоенерго». Це передбачає додаткове навантаження на обладнання і на персонал, але дозволяє утримувати оселі киян в теплі.

Столиця продовжує цю роботу і планує усі котельні, потужність яких це дозволяє, оснастити альтернативними джерелами живлення.

Коли столиця отримує генератори у якості технічної допомоги, вони відразу направляються на теплоджерело. Вибір котельні залежить від потужності отриманого генератора, кількості споживачів, соціального значення об’єктів».

У Києві вже 42 котельні можуть працювати на генераторах у випадку блекауту 1
У Києві вже 42 котельні можуть працювати на генераторах у випадку блекауту 2
У Києві вже 42 котельні можуть працювати на генераторах у випадку блекауту 3
У Києві вже 42 котельні можуть працювати на генераторах у випадку блекауту 4

Всі новини на тему електроенергії та у Києві та країні за тегом – Відключення світла.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Варвара Грекова

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.