Водопостачання, опалення та світло: яка ситуація з постачанням у Києві 23 грудня

Водопостачання, опалення та світло: яка ситуація з постачанням у Києві 23 грудня

Станом на п'ятницю, 23 грудня, водопостачання в столиці відбувається в штатному режимі. Стабілізували і теплопостачання. Ситуація ж із електропостачанням в усій країні, і в Києві, зокрема, залишається складною.

Про це мер Києва Віталій Кличко заявив в ефірі телеканалу «Київ», передає Інформатор.

«Ситуація з електроенергією по всій країні і в Києві, зокрема, залишається складною. Київ був і залишається метою агресора, який намагається знищити об’єкти критичної інфраструктури. На сьогодні діють екстрені графіки відключень електроенергії. У першу чергу, в місті електроенергією забезпечують об’єкти критичної інфраструктури, медичні заклади, пологові будинки, воєнні шпиталі», – сказав  Віталій Кличко.

Що стосується водопостачання у столиці, то воно відбувається у штатному режимі. Стабілізували також ситуацію з теплопостачанням.

«Стабілізували і теплопостачання. За винятком випадків, де робота котелень залежить від електроенергії. І ми працюємо над тим, щоб залучити генератори, аби заживити максимальну кількість котелень», – підкреслив Віталій Кличко.

Він зазначив, що днями Київ отримав допомогу від міста Рига – 49 генераторів та теплові гармати, що, зокрема, пішли на дооснащення пунктів обігріву. А також столиця отримала 9 потужних генераторів від данського міста-побратима Києва Оденсе. Їх встановлять в котельнях міста.

Віталій Кличко наголосив, що комунальні служби столиці працюють у посиленому режимі, щоб відрегулювати роботу обладнання після відновлення подачі електроенергії, щоб стабілізувати ситуацію в енергосистемі.

Нагадаємо, за посиланням є перелік адрес з постійно працюючими:

Всі новини на тему електроенергії та у Києві та країні за тегом – Відключення світла.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.